Åtte serveringssteder umiddelbart stengt

Bare to av 29 steder hadde alt i orden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oslo politidistrikt ledet natt til fredag en stor kontroll av Oslos serveringssteder på Grønland, Majorstua og i sentrum. Kontrollen var et samarbeid mellom politiet og ni andre etater.

I alt ble 29 virksomheter kontrollert, og ved samtlige serveringssteder bortsett fra to, var det en eller flere etater som hadde anmerkninger, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Umiddelbart stengt

 • Øz-Istanbul Kebab og Grill ble umiddelbart stengt av Mattilsynet på grunnlag av helsefare.
 • Grill og Arte Pazza Ullevålsveien ble umiddelbart stengt av Mattilsynet på grunnlag av helsefare.
 • Sopranos ble stengt av politiet på grunn av ulovlig skjenking.
 • Shahin Restaurant ble stengt av Mattilsynet på grunnlag av manglende godkjenning.
 • Mattilsynet stengte ytterligere 4 gatekjøkken og kebabvogner plassert rundt i Oslo sentrum på grunnlag av manglende godkjenning.

  Tolletaten har videre tatt beslag i over 200 kg kjøtt og flere flasker med alkohol inn for analyse. 

  Flere serveringssteder har fått anmerkninger på grunn av hygiene, brannsikkerhet, regnskapsføring, godkjenninger og arbeidsmiljø.

  En person ble dessuten pågrepet for besittelse av GHB.

  Samarbeid


  Aksjonen var et samarbeid mellom fem seksjoner fra politiet og Næringsetaten, Tollvesenet, Trygdeetaten, Mattilsynet, Oslo kemnerkontor, Brann- og redningsetaten, Plan- og bygningsetaten, Arbeidstilsynet og Oslo Skattefogdkontor. I tillegg var Barnevernsvakten med.

  Tilsammen 50 kontrollører kontrollerte utvalgte serveringssteder i Oslo for å undersøke om det forelå ulovligheter ved disse.
<strong><b>DÅRLIG HYGIENE:</strong></B> De siste årene har myndighetene hatt en rekke kontroller på utesteder. Bildet ble tatt på et utested som umiddelbart ble stengt i Torggata i 2002. Foto: IDA VON HANNO BAST
DÅRLIG HYGIENE: De siste årene har myndighetene hatt en rekke kontroller på utesteder. Bildet ble tatt på et utested som umiddelbart ble stengt i Torggata i 2002. Foto: IDA VON HANNO BAST Vis mer
FARLIG FOR GJESTENE:</B> Nattas kontroll tyder på at forholdene fortsatt ikke er gode. Bilde fra utested som ble stengt etter befaring i 2002.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer