Åtte siktet etter bryllupsmassakre i Tyrkia

Er i slekt med ofrene.

44 DREPT:  Væpnet med automatvåpen og granater stormet maskerte menn inn under en seremoni i landsbyen Bilge. 44 personer mistet livet. Foto:  AFP PHOTO / STR
44 DREPT: Væpnet med automatvåpen og granater stormet maskerte menn inn under en seremoni i landsbyen Bilge. 44 personer mistet livet. Foto: AFP PHOTO / STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Åtte personer ble onsdag siktet i forbindelse med et angrep på et bryllup i Tyrkia som kostet 44 mennesker livet.

De siktede kommer fra samme landsby som ofrene for massakren og var i slekt med noen av dem. En av dem er bare 14 år gammel.

Flere av dem er medlemmer av en statsstøttet militsgruppe som myndighetene bruker i kampen mot kurdiske separatister, og ifølge innenriksminister Besir Atalay er det medlemmer av gruppa både blant ofrene og blant gjerningsmennene.

Militsene har vært nyttige for regjeringen i krigen mot kurderne, men i økende grad er de også skyldige i forbrytelser som narkotikasmugling, voldtekt, kidnapping og drap. 70.000 mennesker er medlemmer av dem.

Menneskerettighetsgrupper har lenge krevd at de oppløses, ikke minst fordi de bruker sin status til oppgjør mellom familier og til å overta jordeiendommer.

Under mandagens angrep stormet en større gruppe væpnede menn bryllupsfesten og skjøt vilt rundt seg. 44 mennesker ble drept, blant dem bruden, brudgommen, hans foreldre og imamen som ledet seremonien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer