Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte skadd i flyulykke

Det er fortsatt et mysterium hvorfor det lille jet-flyet havnet utenfor rullebanen på Skien Lufthavn. De skadde er bragt til sykehus, en av dem med alvorlige skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjente et smell

Åtte personer kom til skade under flyulykken. Fire av de skadde ble bragt til Telemark Sentralsjukehus.

- En av de fire er alvorlig men ikke livstruende skadd. Han ligger til intensiv observasjon, og tilstanden er stabil. Tre andre har moderate til lette skader, sier informasjonssjef Øyvind Johannesen til Dagbladet.no.

Fire andre ble bragt til legevakt, mens fem andre ble permittert av legen på flyplassen.

Uforståelig

Skienspolitiet fikk melding om flyet klokka 18.35.

Det var 13 personer ombord. Den ene flygeren er blant de skadde, ifølge Skienspolitiet. Ambulanser, legehelikopter og brannvesen kom raskt til stedet, og det er ikke meldt om omkomne etter ulykken.

- Det var ingen ting ved innflyvningen som tydet på at flyet hadde problemer. Det var varmegrader og lett regn. Etter landing dro flyet ut til venstre, sier daglig leder Otto Berge til Dagbladet.no. Det var flere personer som var vitne til at flyet skjente av banen. Politiet bekrefter i kveld at det var en hard landing og at havarikommisjonen skal undersøke saken sammen med politiet.

Svensk fly

Flyet står nå med nesa i en jordvoll utenfor rullebanen. Det er nå tømt for folk og deretter skumlagt, ifølge vakthavende ved Redningssentralen på Sola, Jan Lillebø.

Flyet tilhører det svenske flyselskapet European Executive Express og skulle fra Bergen til Skien.

- Vi kjenner til det som har hendt og holder på å opprette en sambandssentral, opplyser selskapets talsmann til Dagbladet.no.

European Executive Express er det eneste selskapet som har regulære ruter til Skien lufthavn. Flyet som kjørte av banen, er et Jetstream 31 med plass til 18 passasjerer.

JETSTREAM: Det var et fly av denne typens om skjente av den 1400 meter lange rullebanen.Fra selskapets nettside
Hele Norges coronakart