Åtte slangebarn i buksa

Svensken puttet åtte slangebarn i buksa for å få råd til ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Husker du svensken som ble arrestert etter å ha forsøkt å smugle slanger inn i Australia? Nå er han fengslet i to måneder for forsøket - og for å ha avgitt falsk og misledende forklaring, melder Associated Press.

Ferden gikk fra Bangkok til Sydney, hvor 28-åringen hadde planlagt å tilbringe åtte dager. Men på flyplassen i Sydney ble han stoppet med åtte slangebarn i buksene - fire giftige kongekobraer, og fire kvelerslanger.

Mannens forsvarer, Michael Priddis, sa i retten at svensken hadde kjøpt slangene for rundt 7000 kroner. De åtte slangene var bundet fast i beina hans ved hjelp av hjemmelagde poser. Alle kobraene var døde etter flyturen, men boaslangene overlevde.

Ifølge Priddis ble svensken deprimert og alkoholisert etter å ha pådratt seg en yrkesskade hjemme i Sverige - og slangesalget skulle finansiere en etterlengtet ferie.

Han ville prøve å selge slangene for 25 000 kroner for å finansiere en åttedagers ferie i Australia.

- Det var en svært bisarr måte å planlegge en ferie på, sa Priddis.

Men det hasardiøse smuglingsforsøket gikk altså rett vest, og Adolfsson må i stedet tilbringe en lengre ferie i fengsel.

Dommer Paul Macmahon sa at retten så svært alvorlig på saken fordi eksotiske dyr kan bringe med seg sykdommer som kan være farlige for dyrelivet i Australia.

BOA-BARN: Fire av slangebarna, kongekobraene, døde under flyturen. Her blir de fire overlevende Emerald Tree Boaene undersøkt av veterinærer i Sydney Taronga Zoo.