Gjøvik:

Åtte smittet etter begravelse

Åtte personer i Gjøvik kommune har fått påvist coronaviruset etter å ha vært i samme begravelse.

UTBRUDD: Åtte personer har så langt testet positivt etter å ha deltatt i en begravelse i Gjøvik. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UTBRUDD: Åtte personer har så langt testet positivt etter å ha deltatt i en begravelse i Gjøvik. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Vi fikk et nytt smittetilfelle, hvor vi gjennom smittesporingen fikk vite at vedkommende deltok i en begravelse i perioden personen er regnet som smitteførende.

Rundt 30 nærkontakter ble satt i karantene og testet.

- Og de testsvarene vi har fått så langt viser at sju har testet positivt, sier kommuneoverlege Siri Fuglem Berg til Dagbladet.

Mange i karantene

De smittede er to gutter under 20 år, en mann i 30-åra, en kvinne i 20-åra, en mann i 40-åra, en mann i 60-åra og en kvinne 50-åra, skriver NRK, som først omtalte saken.

Smitten har medført at 8. trinn og åtte ansatte på Biri ungdomsskole er satt i karantene. Kommuneoverlegen har ikke oversikt over det totale antallet personer i karantene.

Ifølge Fuglem Berg var det rundt 50 personer til stede i begravelsen.

- Det var åpnet for inntil 100 personer den dagen, forteller hun.

Regner med flere smittede

Kommuneoverlegen sier hun regner med flere smittede blant personene som allerede er satt i karantene i dagene som kommer.

- Vi antar at vi kjenner smitteveien inn og håper at tiltakene med karantene og testing begrenser videre smitte, så det virker som en oversiktlig situasjon så langt, forteller hun.

Generelt har Gjøvik kommune hatt lite smitte den siste tida.

- Vi hadde rundt ti personer i isolasjon fram til dette utbruddet, sier Fuglem Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer