AVSLØRTE JUKS: Åtte studenter er utvist fra NTNU.
AVSLØRTE JUKS: Åtte studenter er utvist fra NTNU.Vis mer

Åtte studenter tatt i juks ved NTNU

Plagiat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte studenter ved NTNU risikerer utestengelse i to semestre etter at de er mistenkt for fusk i forbindelse med eksamen dette vårsemesteret.

Fire saker har så langt vært til behandling i NTNUs sentrale klagenemnd, som fatter vedtak i slike saker, skriver Universitetsavisa. Nemndas avgjørelse i disse sakene har vært annullering av oppgavene og utestengelse i to semestre.

- De fire sakene vi har hatt til direkte behandling har dreid seg om plagiering, i form av direkte avskrift av tidligere utgitte bøker, tidsskrifter, artikler og internettsider uten å oppgi kildehenvisning eller ikke synliggjøre at det er direkte avskrift, sier seniorrådgiver Arve Skjervø, som er sekretær for klagenemnda.

Ytterligere fire saker ligger til behandling ved Studieavdelingen. Disse sakene dreier seg om mistanke om bruk av ulovlige hjelpemidler og manglende kildehenvisning.

I fjor opprettet regjeringen et eget register for utestengte studenter for å hindre at studenter som er utestengt på grunn av juks ett sted skal kunne avlegge eksamen ved en annen institusjon.

(NTB)