Du leser nå Dagbladet Pluss

Åtte sverigedemokrater sparket ut av partiet på en uke

Fire dager før det svenske riksdagsvalget må Sverigedemokratene stadig sparke ut medlemmer etter avsløringer om at de har drevet med rasistisk hets på nettet. Nå er det for sent å stryke flere fra valglistene.

SPARKET UT: Kristina Nåvall, 46, førstekandidat på Sverigedemokraternas kommuneliste i Lycksele og partiets andrenavn på landstingslisten i Västerbotten. Hun skrev blant annet: «Kusineekteskap i flere generasjoner bakover har dessverre satt sine spor...og da funker ikke hjernen helt på dem heller...»
SPARKET UT: Kristina Nåvall, 46, førstekandidat på Sverigedemokraternas kommuneliste i Lycksele og partiets andrenavn på landstingslisten i Västerbotten. Hun skrev blant annet: «Kusineekteskap i flere generasjoner bakover har dessverre satt sine spor...og da funker ikke hjernen helt på dem heller...»Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALMÖ (Dagbladet): Partileder Jimmie Åkesson kjemper en kamp mot klokka for å få kastet ut partimedlemmer som har ytret seg rasistisk på nettet, før valget søndag.

Denne uka har avisa Expressen publisert en rekke saker om politikere fra Sverigedemokratene som har bedrevet netthets.Tirsdag meldte partiledelsen i Stockholm at syv politikere er blitt oppfordret til å frasi seg sitt kandidatur.

Men avsløringene av hårreisende uttalelser fra Sverigedemokrater fortsetter. Nå rekker ikke Sverigedemokratene lenger å stryke navn fra listene sine.

Personene som er avslørt den siste uken, kommer fortsatt til å stå på valgglistene, ifølge Sydsvenskan.

- Det er for nært valget. Vi har ikke tid til å trykke nye valgsedler, sier Sverigedemokratenes pressesjef Martin Kinnunen til Sydsvenskan.