Åtte svineinfluensa-smittede i Oslo på én dag

Forventer kraftig spredning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tirsdag ble det registrert åtte nye tilfeller av influensa A (H1N1), den såkalte svineinfluensaen, bare i Oslo. Totalt skal nå 70 personer i Norge være smittet.

- Det er det høyeste antallet nye smittede på én dag. Det ser ut som det øker nå. Vi kommer trolig til å trappe opp beredskapen, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo til VG.

De aller fleste har fortsatt med seg sykdommen fra utlandet.

Ifølge avisen vil myndighetene senere onsdag legge fram tall som viser at det nå er 70 personer i Norge som er smittet av svineinfluensa. Sist onsdag var tallet 42.

Tirsdag ble det klart at et barn i Reinen barnehage i Tromsø hadde fått påvist influensaviruset, men at smittefaren nå er over og at barnet skal være friskt. Barnet skal ha vært på ferie i utlandet.

Ifølge overlege Karin Rønning fra Folkehelseinstituttet kan man forvente seg en kraftig spredning av smitten utover sommeren.

- Tallet vil øke eksponentielt, særlig fordi det finnes mange personer som har moderate symptomer og som av den grunn ikke er sengeliggende. De vil spre viruset til andre igjen, forteller Rønning til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer