<strong>PÅGRIPELSER:</strong> «Arctic Sea» ble funnet nattestid søndag. Foto: Sovfracht/Reuters/Scanpix
PÅGRIPELSER: «Arctic Sea» ble funnet nattestid søndag. Foto: Sovfracht/Reuters/Scanpix Vis mer

Åtte tatt for kapringen av «Arctic Sea»

Melder russiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Russlands forsvarsminister Anatolij Serdjukov opplyser at åtte personer er arrestert for kapringen av skipet «Artic Sea», melder BBC.

Arrestantene skal være fra Russland, Estland og Latvia.

«Arctic Sea» forsvant fra radaren etter å ha passert Den engelske kanal sent i juli, men ble funnet søndag natt utenfor Kapp Verde.

Russiske marinefartøy fant det savnede lasteskipet om lag 480 kilometer utenfor de vestafrikanske Kapp Verde-øyene nattestid søndag.

- Alle 15 i live
Forsvarsminister Anatolij Serdjukov uttalte til nyhetsbyrået Interfax at hele mannskapet på 15 er i live, og de er tatt over i et av de russiske marinefartøyene som ligger ved lasteskipet.

«Arctic Sea» ble sist sett da det passerte Den engelske kanal 30. juli. Skipet kom fra Finland og skulle til Algerie med tømmerlast.

Teoriene om hva som har skjedd med skipet, har vært mange, og flere teorier går ut på at skipet hadde en hemmelig last med enten, våpen, narkotika eller kjernefysisk materiale om bord, og at det ble kapret på grunn av denne lasten.

«Arctic Sea» forlot Finland 23. juli, lastet med tømmer til en verdi av om lag 1,3 millioner euro - om lag 10 millioner kroner.
Fartøyet, som var på vei til Algerie, ble muligens kapret natten etterpå, i svensk farvann mellom Öland og Gotland.Dette er imidlertid ikke blitt bekreftet på offisielt hold.

Mystiske teorier
Finsk politi opplyste i helga at det var kommet krav om løsepenger for skipet. Ifølge den tyske utgaven av Financial Times var kravet på 1,5 millioner dollar.

Det har også vært spekulert på om skipet hadde en hemmelig kjernefysisk last om bord. Men målinger som ble gjort da fartøyet lå til havn i Jakobstad vest i Finland, viste ingen unormale tegn til radioaktivitet, ble det opplyst mandag

Malta-registrerte «Arctic Sea» er russiskeid, men var chartret ut til et finsk rederi. Russland og Nato har samarbeidet om leteaksjonen, og i forrige uke ga president Medvedev ordre om at den russiske flåten skulle settes inn i letingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer