Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte terrortiltalt for å ha vervet seg til al-Shabaab

Åtte unge amerikanere er tiltalt for terrorrelatert virksomhet.

AL-SHABAAB: Al-Shabaab er regnet som en terrororganisasjon av USA. Gruppen har den siste tiden kommet med flere utspill som tilsier at den har styrket båndene til al-Qaida. Foto: REUTERS/Mowlid Abdi/Scanpix
AL-SHABAAB: Al-Shabaab er regnet som en terrororganisasjon av USA. Gruppen har den siste tiden kommet med flere utspill som tilsier at den har styrket båndene til al-Qaida. Foto: REUTERS/Mowlid Abdi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Åtte unge amerikanere er tiltalt for terrorrelatert virksomhet etter å ha vervet seg til kamp for den somaliske islamistmilitsen al-Shabaab.

De åtte var en del av en gruppe på 20 unge menn fra Minnesota som ble rekruttert for å kjempe på islamistenes side i den blodige borgerkrigen i Somalia.

Alle er amerikanere, men sju av de åtte har somalisk bakgrunn.

En av de 20 skal ha mistet livet da han deltok i et selvmordsangrep, mens fire andre ble drept i kamper.

- Disse unge mennene er blitt vervet av individer og grupper som bruker voldelige midler mot regjeringsstyrker og sivile. De som har vervet seg skal vite at de vil bli tiltalt så strengt som loven tillater, sier aktor Todd Jones.

Bare én av de åtte er imidlertid arrestert, mens de resterende er antatt å befinne seg utenlands. De åtte tiltalene er en del av opprullingen av et rekrutteringsnettverk i Minnesota der i alt 14 personer er tiltalt.

Den første gruppen av rekrutter reiste til Somalia i 2007, mens den neste gruppen reiste i begynnelsen av 2009.

Al-Shabaab er regnet som en terrororganisasjon av USA. Gruppen har den siste tiden kommet med flere utspill som tilsier at den har styrket båndene til al-Qaida.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media