Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte tilsyn flyttes ut av Oslo

Victor Norman er vinneren i flyttestriden. Taperne er 900 ansatte som må flytte til andre byer hvis de vil beholde jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringspartiene og opposisjonspartiene Ap og SV ble onsdag enige om at åtte statlige tilsyn flyttes ut av Oslo.

De åtte tilsynene er Arbeidstilsynet, Konkurransetilsynet, Sjøfartsdirektoratet, Luftfartstilsynet, Medietilsynet, Post- og teletilsynet, Direktoratet for beredskap og samfunnssikkerhet og Petroleumstilsynet.

Beslutningen innebærer at til sammen 900 arbeidsplasser vil bli flyttet ut av Oslo.

Uansvarlig

- Fullstendig uansvarlig, er den første kommentaren fra leder i Skipskontrollens forening, Ingerid Bjercke til at Sjøfartsdirektoratet foreslås flyttet til Haugesund.

- De velger å kaste sjøsikkerhetsarbeidet ut med badevannet under dekke av at det er distriktspolitikk, sier Bjercke til NTB.

Hun mener kompetansen forsvinner ved en utflytting, fordi det kreves opplæring over flere år for å sette seg inn i de ulike sidene av arbeidet dette tilsynet driver.

Ifølge Bjercke kan bare fem av de 235 ansatte tenke seg å flytte med til Haugesund.

- Den siste tiden har sju ansatte sluttet. De fleste ser seg nå om etter andre jobber og de beste forsvinner først, sier hun.

Flere utgifter og mer arbeid

Ved å flytte Konkurransetilsynet ut av Oslo blir det mer tungvint og mer kostbart å utføre tilsynets arbeidsoppgaver, mener leder for de fagorganiserte, Espen Sjøvoll.

- Siden en stor del av vårt arbeid består i fysisk å kontrollere større bedrifter, betyr en utflytting til Bergen mer pendling og flere utgifter uten at arbeidet blir mer effektivt, sier Sjøvoll i en kommentar til NTB.

Sjøvoll understreker at de fleste større bedrifter befinner seg i Oslo-regionen.

Regjeringspartiene og opposisjonspartiene Ap og SV ble onsdag enige om å flytte åtte statlige tilsyn ut av Oslo.

En undersøkelse som ble foretatt blant de 106 ansatte i Konkurransetilsynet for kort tid siden, viste at bare tre av de 106 syntes det virket interessant å flytte med til Bergen.

- Resultatet er at Konkurransetilsynet mister all kompetanse. I realiteten blir det å bygge opp et nytt tilsyn i Bergen uten at vi kan se at samfunnet tjener på den prosessen. Man sparker ansatte med kompetanse i Oslo og oppretter i stedet arbeidsplasser i Bergen. Det er hva vi kaller en kostbar symbolpolitikk, sier Sjøvoll.

Han sier de ansatte har en trist dag, men at de ikke helt har gitt opp, selv om framtida ser mørk ut.

Stortinget skal behandle utflyttingen av de åtte tilsynene 6. juni.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media