Åtte tiltalt for grovt bedrageri

Statsadvokaten har tiltalt åtte tidligere ledere og sentrale ansatte i SOS Rasisme etter medlemsjuksskandalen. To risikerer ni års fengsel.

ÅTTE TILTALTE: Statsadvokaten har tiltalt åtte tidligere ledere, sentrale tillitsvalgte og ansatte i SOS Rasisme for grovt bedrageri, forsøk på grovt bedrageri. I tillegg kommer en rekke individuelle tiltalepunkter som omhandler hvitvasking bounndragelse og grov økonomisk utroskap. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
ÅTTE TILTALTE: Statsadvokaten har tiltalt åtte tidligere ledere, sentrale tillitsvalgte og ansatte i SOS Rasisme for grovt bedrageri, forsøk på grovt bedrageri. I tillegg kommer en rekke individuelle tiltalepunkter som omhandler hvitvasking bounndragelse og grov økonomisk utroskap. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsadvokaten har tiltalt den tidligere ledelsen i SOS Rasisme og flere ansatte og tillitsvalgte for flere tilfeller av grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri i perioden 2007 til 2011.

Det viser de omfattende tiltalebeslutningene mot de åtte personene.

Bakgrunnen for tiltalene er det omfattende medlemsjukset i SOS Rasisme, som Dagbladet avslørte i 2010.

16,8 millioner Bedrageriene av tre ulike støttegivere i tiltalen beløper seg til 16,8 millioner kroner.

Fem av de tiltalte holdes ansvarlige for hele beløpet, mens de andre tre tiltalte må svare for mindre deler av millionene.

Alle pengene stammet fra skattebetalerne.

- Bevisst strategi - For flere involverte er den samlede strafferammen for de ulike lovbruddene ni års fengsel, sier statsadvokat Asbjørn Eritsland til Dagbladet.

Dokumenter Dagbladet har viser at alle de tiltalte også har mottatt lønn eller omfattende reisedekninger, telefondekning og andre goder fra SOS Rasisme over flere år. Alle har hatt en rekke verv og posisjoner på lokalt og sentralt nivå i SOS Rasisme.- De tiltale har hatt ulike roller, men deltatt i en bevisst strategi for å få tilgang til statlige midler gjennom juks med medlemstall, sier statsadvokat Eritsland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer