Åtte tiltalt for torturdrapet i Arendal

Ingen erkjente drapet på Zia Anwar (27) i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de tiltalte erkjente straffskyld for å ha hatt befatning med drapet på Zia Anwar da rettssaken startet i Aust-Agder tingrett mandag. Åtte personer er tiltalt etter drapet i Arendal i mars i fjor.

Da rettssaken startet i Aust-Agder tingrett erkjente ingen av tiltalte, sju menn og en kvinne, straffskyld for forhold knyttet til det svært brutale drapet på den 27 år gamle Zia Anvar på industriområdet Stoa i Arendal den 15. mars 2003.

Tre av de tiltalte, to 29-åringer og en 24-åring, svarte alle nei på det alvorligste forholdet i tiltalen som går på at de grovt torturerte og drepte offeret i et billakkeringsverksted. En av dem er sammen med to andre også tiltalt for skjending av liket, ettersom politiet mener offeret døde av skadene før de antente bilen han lå i. De andre i saken er siktet for medvirkning eller for å ha gitt de tre hovedtiltalte oppdraget med «å gi Zia Anwar en lærepenge».

Kun to av de tiltalte erkjente straffskyld for besittelse av våpen.

Statsadvokat Anne Gro Aanensen Kleven la i sin innledningsprosedyre vekt på at politiet har hatt en svært lang og vanskelig etterforskning.

- Denne saken har mange tiltalte. Det er mange ulike forklaringer som retten vil få høre. De tiltalte har spilt mange ulike roller i det såkalte drapet på Stoa, sa aktor i sin åpning.

Det er satt av ti uker til behandling av saken i tingretten.

(NTB)

FUNNET I UTBRENT BIL: Zia Anwar ble funnet død i denne utbrente bilen i Arendal.