Åtte ukers varetekt for eldreranet

En 32 år gammel mann ble i Skien og Porsgrunn forhørsrett i dag fengslet for åtte uker etter ranet på ekteparet Aslak (92) og Anna Lunde (83) i Skien sent søndag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble påført henholdsvis lårbeinsbrudd og armbrudd under ranet, der ransmannen tok med seg om lag 3.000 kroner og noen gullgjenstander.

Advokat Jan Erik Granmo, som var siktedes forsvarer i forhørsretten, sier til NTB at 32-åringen «er å anse som straffrettslig utilregnelig». Ifølge forsvareren ønsket 32-åringen selv å bli fengslet, og han motsatte seg ikke åtte ukers varetekt.

Ranet skjedde etter at 32-åringen hadde kommet inn til ekteparet under påskudd av å låne telefon. Plutselig gikk han til angrep på ekteparet.

Politiadjutant Kristin Albretsen ved Skien politidistrikt sier til NTB at begge fikk «hard medfart». Hun opplyser at tilstanden for Aslak Lunde er alvorlig, men stabil. For Anna Lunde er tilstanden «ikke så veldig alvorlig».

Den lange varetektstiden skyldes at politiet ser på dette som en meget alvorlig sak, sier Kristin Albretsen. Hun mener det er fare for gjentakelse, og at siktede er i psykisk ubalanse.

32-åringen er straffet en rekke ganger for narkotika- og vinningsforbrytelser, men ikke for voldshandlinger av den typen som han nå har begått. Han slapp ut fra sitt siste fengselsopphold tidligere i år, opplyser mannens faste forsvarer, advokat Bjørn Nærum til NTB.

(NTB)