NYE ÅTTE UKER: Mulla Krekar fotografert på gata utenfor Borgarting Lagmannsrett der saken hans om tvangsflytting til Kyrksæterøra ble behandlet. Oslo tingrett avgjorde i dag at han må sitte i varetekt i nye åtte uker etter trusler. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NYE ÅTTE UKER: Mulla Krekar fotografert på gata utenfor Borgarting Lagmannsrett der saken hans om tvangsflytting til Kyrksæterøra ble behandlet. Oslo tingrett avgjorde i dag at han må sitte i varetekt i nye åtte uker etter trusler. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Åtte ukers varetekt for mulla Krekar

Trusselsiktede mulla Krekar må sitte åtte nye uker i varetekt, avgjorde Oslo tingrett fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed fikk politiet medhold i sin begjæring.

 Krekar har siden mars samtykket til varetektsfengsling, men har nå fått nok og begjærte seg derfor løslatt.

Politiinspektør Vegard Rødås mener det er «massiv gjentakelsesfare» - altså at han mener det er åpenbart at Krekar ved første anledning vil gjenta eller komme med nye trusler.

- Det er påfallende at han med en gang han ble løslatt fra soning i januar, oppsøkte flere fjernsynskanaler og gjorde nettopp dette, sa Rødås under rettsmøtet, med henvisning til spesielt intervjuet med NRK i februar som ligger til grunn for den nye siktelsen mot Krekar.

Krekar er siktet for trusler og oppfordring til straffbare handlinger under det aktuelle intervjuet. I dette og et intervju med en kurdisk kanal uttalte han dessuten at han ville sende en gave til den som dreper en navngitt kurder, en mann Krekar tidligere er dømt for å ha truet på livet.

Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, hevder det ikke er noen gjentakelsesfare av den art loven krever for varetektsfengsling. Det er ingen automatikk i at han vil gi nye intervjuer, ifølge Meling, som viste til Krekars fem år lange, selvpålagte mediepause siden 2010.

(NTB)