SIKTET FOR REKRUTTERING Den profilerte islamisten Ubaydullah Arsalan Hussain er siktet for motarbeiding av rettsvesenet og rekruttering av fremmedkrigere. Foto:NTB scanpix
SIKTET FOR REKRUTTERING Den profilerte islamisten Ubaydullah Arsalan Hussain er siktet for motarbeiding av rettsvesenet og rekruttering av fremmedkrigere. Foto:NTB scanpixVis mer

Åtte ukers varetekt for Ubaydullah Hussain

Fortsatt i varetekt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamisten Ubaydullah Hussain, som er siktet for rekruttering av fremmedkrigere, må belage seg på åtte nye uker i varetekt, har Oslo tingrett bestemt.

I kjennelsen torsdag legger retten gjentakelsesfaren til grunn for fortsatt fengsling. Hussain har sittet i varetekt siden 10. desember i fjor.

Den tidligere talsmannen for Profetens Ummah er mistenkt for å ha rekruttert minst sju personer til ekstremistgruppa IS, noe 30-åringen benekter. Han er også siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet ved å ha påvirket og truet et vitne i en sak som er under etterforskning.

Ifølge kjennelsen legger Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opp til at det tas ut tiltale mot Hussein i løpet av første halvår i år.

Retten mener også det er lite sannsynlig at det vil bli vesentlige endringer i saken om fire uker og etterkom derfor PSTs begjæring om åtte ukers varetekt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram