Åtte ungdommer mistenkt for drapet på Ardiwan (15)

Skutt og drept på nyttårsaften i Malmö.

DREPT: Den 15 år gamle Ardiwan Samir ble drept klokka 18.30 på nyttårsaften i fjor. Foto: Privat
DREPT: Den 15 år gamle Ardiwan Samir ble drept klokka 18.30 på nyttårsaften i fjor. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På mandag ble tre ungdommer arrestert, mistenkt for drapet på Ardiwan Samir (15) på nyttårsaften.

I dag har seks nye ungdommer blitt kalt inn tatt inn til politiet, en av dem som vitne, de andre fem mistenkt for drap eller medvirkning til drapet etter avhør, skriver den svenske avisa Expressen.

Samir døde etter at han ble skutt flere ganger under nyttårsfeiringa i Malmö. Etter at han i flere timer svevet mellom liv og død på sykehus, ble han bekreftet død.

Skutt i hodet Skuddramaet skjedde i den svært utsatte bydelen Rosengård i Malmö like etter midnatt nyttårsaften. Samir ble truffet med skudd både i hodet og i brystet.

- Det er informasjon som har kommet fram i avhør med de tre arresterte som har kommet fram til disse seks skulle avhøres, sier etterforskningsleder Bertil Isberg Jönsson til Expressen.

Fengslingsmøte Ifølge Aftonbladet er de pågrepne mellom 15 og 18 år.

I dag ba statsadvokat Roy Trimmel om at de tre som ble anholdt på mandag skulle holdes i varetekt for drap eller medvirkning til drap. Fengslingsmøtet vil foregå i dag i tingretten i Malmö.

Som grunnlag for fengslingen skriver aktor at det er stor fare for at de mistenkte vil fjerne bevis eller på en annen måte vanskeliggjøre etterforkningen om de blir satt fri, skriver Expressen.

Politiet vil ikke kommentere hvs som har kommet fram i avhørene av de tre arresterte.

Tre teorier Politiet har ifølge Expressen jobbet ut ifra tre ulike teorier når det gjelder motivet til drapet. Disse teoriene har vært at det handler om penger, et æresrelatert drap eller respekt.

Det har i sammenheng med pågripelsene blitt gjort flere husransakelser, men politiet vil ikke kommentere om de har funnet drapsvåpenet.

Malmö har i fjor og i år blitt rystet av mange drap, som flere eksperter tror har sammenheng med organisert kriminalitet. Drapet på Samir har imidlertid blitt holdt utenfor denne sammenhengen.