Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtteåring blir hos mor

Høyesteretts kjæremålsutvalg har avvist anken fra en åtteårings far og mormor som krever at guttens mor skal fratas omsorgsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensgutten ble gjenstand for oppmerksomhet fra hele landet da mormoren tok ham med i kirkeasyl i fjor høst. De to søkte tilflukt i bedehuset i Hordvik da moren krevde å få omsorgsretten. Moren ga guttens mormor ansvaret for sønnen da hun selv var narkoman. Da moren hadde vært rusfri i to og et halvt år, ville hun ha sønnen tilbake.

Fylkesnemnda for sosiale saker mente at moren fullt ut var i stand til å ha omsorgsretten for sønnen. Dermed gikk mormoren og gutten i skjul i bedehuset, og fire uker senere kom politiet og hentet gutten, som ble plassert i barnehjem. Noen uker senere ble mor og sønn gjenforent. Det var første gang i Norges historie at politiet hentet ut noen som har søkt tilflukt i et gudshus.

Moren sier til Bergensavisen at gutten har det kjempefint.

- Han trives på skolen, med sine nye venner og familien, forteller hun.

Mormoren og guttens biologiske far anket fylkesnemndas avgjørelse til Bergen byrett. Anket ble avvist både der og i Gulating lagmannsrett. Nå har også Høyesteretts kjæremålsutvalg avslått saken, og dermed blir fylkesnemndas vedtak gjeldende.

I avslaget fra kjæremålsutvalget står det at anken er endelig avslått, og at en privatperson ikke har rett til å gjenoppta saken.

(NTB)