Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtteåring i Jemen fikk skilsmisse

Ble tvunget inn i et arrangert ekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Jemen har innvilget ei åtte år gammel jente skilsmisse, etter at hennes foreldre tvang henne inn i et arrangert ekteskap.

- Jeg er glad for å være skilt. Nå kan jeg begynne på skolen igjen, sa Nojud Mohammed Ali etter at domstolen i hovedstaden Sana hadde innvilget henne skilsmisse.

Hennes tidligere ektemann, 28 år gamle Faez Ali Thameur, sa han giftet seg med barnet «med hennes og foreldrenes samtykke», men han motsatte seg ikke hennes krav om skilsmisse.

På spørsmål fra dommeren bekreftet han at ekteskapet var fullbyrdet.

- Men jeg slo henne ikke, la han til.

Nojud gikk i andre klasse i barneskolen da bryllupet fant sted. Det var foreldrene som tvang henne til å undertegne ekteskapskontrakten, fortalte hun.

Jemen, et av verdens fattigste land, har ingen minstealder for ekteskap. Jentas advokat, Shadha Nasser, sier hennes sak ikke er enestående.

- Jeg tror det er flere tusen tilsvarende saker, sier hun. Borgerrettsgrupper krever at nasjonalforsamlingen lovfester en nedre aldersgrense på 18 år for ekteskap.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media