Åtteåring reddet fra dyp fjellsprekk

Den åtte år gamle gutten som har sittet fastklemt i en fjellsprekk ved Sotra i rundt to timer i ettermiddag, er reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTRA/OSLO (Dagbladet.no): Redningsmannskapene trakk et lettelsens sukk da de fikk halt opp gutten på en båre klokka 16.45 i ettermiddag.

Det ser ut som om han har kommet fra ulykken uten noen alvorlige skader, forteller Dagbladets reporter Mark S. Berger på stedet til Dagbladet.no.

Kort tid etter at gutten var hentet opp fra den fem meter dype fjellsprekken, klarte han å stå på egne bein og ta noen forsiktige skritt.

Vanskelig redningarbeid

Redningsarbeidet var ikke enkelt. Det som vanskeliggjorde redningsarbeidet var at det var komplisert for et voksent menneske å komme ned til gutten.

- Det er svært trangt ned i sprekken, sa Bergen-politiets informasjonsleder Trygve Hillestad til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.55. Stedet gutten hadde falt ned i fjellsprekken ligger like ovenfor den gamle hovedveien ved Kolltveit på Sotra, rundt 25 kilometer vest for Bergen sentrum.

Gutten var ved bevissthet hele tiden og redningsmannskapene fikk brakt ned både oksygen og ullpledd til han.

Full mobilisering

Mannskaper fra brannvesenet, lensmannskontoret i Fjell og Sund, Røde Kors hjelpekorps og en lokal alpingruppe deltok i redningsarbeidet. Luftambulansen ble også rekvirert.

Det var omtrent to-tre meter inn til gutten fra den andre siden av fjellsprekken, men han satt fast, noe som vanskeliggjorde redningsarbeidet.