- Åtteåringer skulle stikke kniv i magen til medelev

Skrev «trusselbrev» på bergenskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Byrådet tar affære overfor Nygård skole i Bergen etter flere ubehagelige episoder den siste tiden. Åtteåringer skrev et brev hvor de sa de skulle stikke en kniv i magen på en medelev.

Ifølge Bergensavisen (BA) skal det ha oppstått et voldelig miljø med mange trusler på Nygård skole.

Da elevene i en klasse nylig skulle skrive hilsener til en medelev som lå på sykehus med brukket fot, skrev flere av dem ifølge avisen et brev hvor de lovet å ta hevn. De navngir eleven de mener forårsaket kompisens beinbrudd og skriver at de ikke skal la ham slippe unna før han har fått en kniv i magen.

Brevet var skrevet på arabisk. Faren til eleven brevet ble sendt til, har nå tatt barna sine ut av skolen, da han mener det er et voldelig miljø på skolen.

Skolebyråd Filip Rygg i Bergen inviterer nå rektoren på Nygård skole til et møte om saken. Han karakteriserer saken som veldig trist og sier at slike trusler er uakseptable, uansett hvem som framsetter dem.

- Jeg vil gjerne høre om det er noe vi kan bistå med i denne saken. Nygård skole er en skole der både lærere og rektor har bred erfaring i å takle de utfordringene som oppstår når mennesker med en annen bakgrunn samles for å lære norsk og hvordan det norske samfunnet fungerer, sier Rygg til BA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer