Coronasmittet:

Åttebarnsmor døde:
- Et mareritt

Amber Feltner (37) etterlater seg ektemannen gjennom nesten 19 år og deres åtte barn.

COVID: Amber Feltner døde etter at hun ble smittet av coronaviruset. Foto: Travis Feltner via CNN
COVID: Amber Feltner døde etter at hun ble smittet av coronaviruset. Foto: Travis Feltner via CNN Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 69.38% Første dose: 78.23%

En familie er i sorg etter at åttebarnsmoren Amber Feltner fra delstaten Ohio døde av covid-19. Feltner var uvaksinert fordi hun hadde vaksineskrekk. Nå fraråder ektemannen alle fra å følge i konas fotspor.

- Å komme hjem og vite at hun ikke er der, er så annerledes. Jeg vet hun hadde ønsket at vi fortsetter å kjempe videre, sier mannen Travis Feltner til den lokale nyhetskanalen WLWT, gjengitt av blant andre People.

Ektemannen forteller at det er en tøff tid for familien.

- Jeg må være sterk for barna, men det er vanskelig, for de fortsetter å spørre etter mammaen sin.

Uvaksinert

Ekteparet hadde vært gift i nesten 19 år. Da kona først ble alvorlig syk, opprettet Feltner en donasjonsside på Facebook. I skrivende stund har over 38 000 kroner blitt samlet inn.

Ifølge lokale medier hadde Feltner vaksine-skrekk og hadde derfor ikke tatt coronavaksine. Nå forteller Travis Feltner at han planlegger å vaksinere seg så fort han er ferdig med å planlegge begravelsen til kona.

- Hold dere friske. Ta vaksinen. Dette er ikke noe jeg ønsker andre skal måtte gå gjennom.

Feltner forteller at kona var hans livs store kjærlighet, og beskriver hun som godhjerta og varm.

- Det har vært et komplett mareritt. Jeg vet at Amber ikke ønsker at folk skal følge i hennes fotspor.

BØNN TIL FØLGERNE: Kvinne ber folk om å ta vaksinen i siste video før hun dør av covid. Video: Tiktok - atasteofalex. Vis mer

- Verdens beste mor

Feltner ble lagt inn på sykehus da hun begynte å få pustevansker. Hun lå respirator i over ei uke, men onsdag formiddag delte mannen nyheten om at kona hadde gått bort.

- Klokka 22.10 mistet vi verdens beste mor, kone og bestevenn, skrev han på Facebook.

På denne tida i fjor var det ektemannen som var innlagt på sykehus. Han ble alvorlig skadd etter at en mann på flukt fra politiet krasjet i ham.

- Det var bare i fjor, hvor rollene var snudd. Men utfallet var et helt annet, og nå tror jeg at jeg vet hvorfor. Helt siden det skjedde har jeg tenkt «hvorfor er jeg fortsatt her?», forteller Feltner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer