<strong>ADVARERER:</strong> Naturhistorikeren Sir David Attenborough mener verden står overfor en krise. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
ADVARERER: Naturhistorikeren Sir David Attenborough mener verden står overfor en krise. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer

Attenboroughs dystre advarsel: - En krise

En million arter er truet av utryddelse, advarer den britiske naturhistorikeren.

Publisert

- Vi står overfor en krise. En som får konsekvenser for oss alle, advarer Sir David Attenborough (94) i den nye filmen «Extinction: The Facts», som sendes på den britiske TV-kanalen BBC søndag.

I den nye filmen vil den britiske naturhistorikeren presentere skadene mennesker har forårsaket på jorda, ifølge kanalen.

Truet av utryddelse

I filmen viser Attenborough til apekatter som prøver å unnslippe en storbrann, og haltende koalabjørner på jakt etter ly når flammene sluker skogen rundt dem, ifølge kanalen.

En ekspert advarer også om at av de anslåtte åtte millioner artene på jorda så er nå en million truet av utryddelse, ifølge kanalen.

- Hvor heldig jeg har vært

Attenborough viser også seerne verdens to siste nordlige hvite neshorn, ettersom arten er truet av utryddelse.

- Mange tenker at utryddelse er en imaginær fortelling fortalt av naturvernere. Men jeg har levd og vet hva dette er, sier James Mwenda, som passer neshornene, til kanalen.

SKAL KUTTE: ;iljøminister Sveinung Rotevatn (V) la fram Norges forsterkede klimamål for 2030. Video: NTB Vis mer

- I løpet av livet har jeg møtt noen av verdens mest bemerkelsesverdige dyrearter. Først nå skjønner jeg hvor heldig jeg har vært, sier den anerkjente naturhistorikeren i filmen, ifølge kanalen.

I 2006 lagde BBC naturprogrammet Planet Earth, om hvordan vi mennesker så på planeten vår. Programserien vant en mengde priser og hadde en halv milliard seere verden over. Nå kommer altså 94-åringen med en ny film hvor han advarer mot utryddelse av arter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer