Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Attentat-forsøk avverget mot Vollebæk

Oslo (NTB): Utenriksminister Knut Vollebæk var en av tilskuerne under en konsert der et attentatforsøk ble avverget, i byen San Marin i Guatemala for drøyt tre uker siden, melder TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn, bevæpnet med håndgranater og skytevåpen, klarte nesten å gjennomføre en aksjon under en fredskonsert med Oslo Gospel Choir, der Vollebæk var til stede, om formiddagen den 30. november.

Bare noen meter fra Vollebæk og den norske ambassadøren i Guatemala satt ledelsen for geriljaen i Guatemala. Geriljalederen Pablo Monsanto skal ha vært attentatmålet, forteller Petter Skauen, stedlig representant for Kirkens Nødhjep i Guatemala, til TV 2.

Han var selv vitne til hendelsen.

- De tre attentatmennene forsvant inn i folkemengden, mellom 5000 og 8000 mennesker, og sprang inn på podiet for å få tak i Monsanto.

Da de ble oppdaget av regjeringssoldatene, måtte de trekke seg tilbake. Folk var veldig oppskjørtet. Det kunne blitt en katastrofe. Lokale myndigheter bekreftet at det virkelig var et attentatforsøk, sier Skauen.

Utenriksdepartementet vil ikke dramatisere attentatforsøket.

- Den norske delegasjonen var ikke klar over at det var noe spesielt som foregikk i forbindelse med de arrangementene de deltok på. Alle ble avholdt på vanlig måte. Dette viser at de sikkerhetsrutinene som har vært fra guatemalansk side har fungert. Det var heller aldri snakk om at den norske delegasjonen var målet for en eventuell aksjon, sier fungerende pressetalskvinne i Utenriksdepartementet, Hanne-Marie Kaarstad, til NTB. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!