Attentat mot Karzai

Afghanistans leder Hamid Karzai ble utsatt for et drapsforsøk i ettermiddag. Ifølge CNN skal presidenten ha sluppet unna uten skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Guvernøren i Kandahar skal ha blitt skadd i attentatet, som en av presidentens tidligere livvakter skal ha stått bak.

Angrepet fant sted i byen Kandahar sør i landet i ettermiddag. Det ble avfyrt flere skudd mot Karzais bil, og to skudd traff bilen.

Karzais amerikanske livvakter skjøt tilbake. Flere mennesker ble skadd og ifølge ubekreftede meldinger skal tre mennesker ha mistet livet i attentatet.

Karzai ble tidligere beskyttet av en afghansk livvakt, men han har nylig fått en livvakt bestående av amerikanske elitesoldater.

Minst 22 drept

Tidligere i dag ble minst 22 personer ble drept i en kraftig eksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul i dag.

Eksplosjonen skjedde i byens forretningsområde. Reuters opplyser at politiet på stedet sier 22 er funnet døde etter eksplosjonen.

En korrespondent fra Reuters var der, og så at minst ti personer ble såret i eksplosjonen nær informasjonsdepartementet rundt klokka 14.55 lokal tid.

Innenriksminister Taj Mohammad sier til AFP at eksplosjonen skjedde i Kabul Hotel, men hadde kort tid etter få detaljer å komme med. (NTB-Reuters-AFP)

<B> DRAPSFORSØK:</B> President Hamid Karzai slapp uskadd fra et drapsforsøk i dag.
<B>MANGE DREPT: Tidligere i dag eksploderte en bilbombe i Kabul. Minst 22 skal ha mistet livet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer