Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Attentat mot USAs handelsminister?

NEW YORK (Dagbladet): Ble USAs handelsminister Ron Brown skutt i hodet før flyet hans styrtet i Kroatia den 3. april 1996? Påstanden er tidligere blitt avvist, men i går krevde en konservativ gruppe at granskningen blir gjenopptatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begrunnelsen er at et sirkelformet sår i handelsministerens hode ikke er blitt skikkelig undersøkt gjennom obduksjon.

Sammen med kravet om ny granskning trekkes det fram at Ron Brown var gjenstand for granskning av en spesialetterforsker da han omkom, og var et sentralt vitne i en annen kriminalsak med påstander om korrupsjon.

Skutt?

Den konservative gruppa Judicial Watch viser til påstander fra en militær patolog som hevder at et sår i handelsministerens hode kan være et kulehull.

Den svarte borgerrettighetsgruppa NAACPs avdeling i Washington sluttet seg til kravet om ny granskning. Tidligere har Jesse Jackson spurt offentlig om undersøkelsene av flyulykken og Browns død har vært tilstrekkelig grundige.

- Nye beviser tyder på at dødsfallet til handelsminister Brown ble utilstrekkelig gransket, skriver Judicial Watch.
Alle de 34 om bord døde da handelsministerens fly i styrtet i fjellene i Kroatia under innflyging til Dubrovnik.

Ikke obdusert

Handelsminister Brown ble aldri obdusert. Den militære patologen som Judicial Watch nå støtter seg til, har gransket fotografier og funnet et sår som likner et skuddsår.

Dette funnet burde ha ført til en obduksjon, hevder Judicial Watch.
Det amerikanske flyvåpenet fastslo i en rapport på 22 bind i juni i 1996 at flystyrten skyldtes menneskelig svikt og manglende navigasjonsutstyr.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!