Attentatforsøk mot Musharraf

Pakistans president Pervez Musharraf skal ha sluppet uskadd unna, men minst 14 personer ble drept og 46 såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble tidligere i dag meldt at sju personer var drept og 16 såret i attentatet.

- Det var et attentatforsøk. To selvmordsbombere i to biler forsøkte å kjøre inn i presidentens kjøretøy. Tre biler ble skadd, inkludert presidentens bil, sier informasjonsminister Rashid Ahmed.

Attentatet skjedde i sentrum av byen Rawalpindi, i nærheten av hovedstaden Islamabad tidligere i dag, melder pakistanske medier.

Musharraf selv er ifølge politi og militære uskadd etter angrepet. Det er andre gang på under to uker at noen forsøker å ta livet av presidenten.

Ifølge øyenvitner skjedde attentatforsøket på området for det forrige drapsforsøket på Musharraf, 14. desember.

Minst sju mennesker mistet livet i angrepet og flere er såret.

- Minst sju drepte og 16 sårede er brakt inn til sykehuset, sa en ansatt i det private redningsselskapet Edhi Welfare Foundation i formiddag.

- Det kommer flere, sa han videre.

Myndighetene mistenker militante islamister for å stå bak.

Går av som militærsjef

Dagens angrep kommer dagen etter at presidenten i går sa at han vil gi seg som øverstkommanderende i militæret neste år.

Det er en del av en avtale med islamister for å forsøke å sette en sluttstrek for parlamentariske problemer, melder BBC.

Presidenten, general Musharraf, vil også gi fra seg noen av myndighetsområdene han tok etter det blodfrie kuppet i 1999.

Avtalen med islamistene tilsier at han fortsetter som president, men han må søke om høyesteretts godkjennelse dersom han ønsker å avskjedige regjeringen.

(NTB-Reuters-DPA-AFP)

SLUTTER SOM MILITÆRSJEF: I går kunngjorde Pervez Musharraf at han går av som øverste leder for Pakistans militære styrker neste år, men at han vil fortsette som president. I dag ble han utsatt for et attentatforsøk.