«Attentatmannen» hadde ingen mulighet til å drepe politikeren

Gikk til angrep med ufarlig gasspistol ladd med pepperspray.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den dramatiske videoen av det som tilsynelatende var et attentatforsøk på den bulgarske opposisjonspolitikeren Ahmed Dogan, har gått verden rundt etter at hendelsen skjedde lørdag.

Men nå viser det seg at Dogans liv aldri var i fare. Oktay Enimehdmedov, som er blitt omtalt som en av historiens mest feilslåtte attentatmenn, hadde en gasspistol som ikke kunne drept Dogan.

Ifølge det bulgarske nyhetsbyrået Novinite var gasspistolen ladd med pepperspray.

- Man kan ikke drepe noen med en slik pistol, sier Borislav Sarafov ved påtalemakta i Sofia.

Trodde han skulle dø i angrepet Sky News melder at «attentatmannen» trolig var ute etter sine fem minutters berømmelse, og at han aldri hadde planer om å drepe politikeren. Den britiske nyhetskanalen siterer politipsykologer på dette.

Etter det mislykkede attentatforsøket fikk mannen juling av vakter og andre som var til stede da Dogans tale ble avbrutt på scenen av pistolmannen. Han ble fraktet blodig vekk mens politikeren kom fra det hele med liv og helse i behold.

Ifølge Sky News hadde Enimehdmedov tatt høyde for at han ikke ville overleve stuntet. Han hadde lagt igjen et avskjedsbrev i sin leilighet i Sofia.

Folk i salen kan straffes Den dramatiske videoen av angrepet har gått verden rundt. Gasspistolen som ble brukt kan påføre en viss skade hvis den avfyres på svært kloss hold. Sarafov sier at Enimehmedov risikerer opp til fem års fengselsstraff.

Hvis han i tillegg dømmes for drapstrusler kan den totale straffen bli opp mot elleve år.

Men ifølge Sarafov vurderer påtalemakta også å straffeforfølge noen av dem som grep inn. Attentatmannen ble sparket og slått flere ganger av mobben som dannet seg, og enkelte av disse risikerer nå altså straff for sin behandling av Enimehmedov.