Attentatsiktet satt fri

Oslo-politiet måtte i går kveld løslate en mann i slutten av 20-åra etter at han det siste døgnet hadde sittet arrestert, siktet for attentatet mot torpedoveteranen Jan Kvalen (49) 28. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er en av de fire kriminalpolitiet etterlyste etter det brutale overfallet. De tre andre er fortsatt etterlyst, og ytterligere tre personer er på frifot etter at Kvalen ble skutt i ryggen i sitt hjem 1. november. Etter det Dagbladet får opplyst, har alle seks forlatt landet i kjølvannet av attentatene.

Meldte seg

Mannen som i går kveld ble løslatt, meldte seg på Politihuset på tirsdag. Han kom sammen med sin advokat, Jon Arild Aasen.

- Min klient fikk kjennskap til at han var etterlyst for overfallet på Kvalen, og bestemte seg for å melde seg for politiet. Han ble arrestert og siktet for grov legemsbeskadigelse. I går ettermiddag ble han framstilt for forhørsretten - men løslatt, sier Aasen.

- Dommeren fant at det ikke var skjellig grunn til mistanke. Den samme oppfatning satt jeg med, etter å ha lest sakens dokumenter. Klienten nekter sjølsagt enhver befatning med saken. Løslatelsen viser at systemet fungerer, sier advokat Aasen.

Politiet mener at mannen tilhører torpedomiljøet i Oslo-området, noe han sjøl benekter.

Maktkamp

Ifølge politiet opprettholdes den meget alvorlige siktelsen mot mannen, tross rettens vurderinger.

Ifølge kilder i torpedomiljøet skal motivet for attentatene mot Kvalen være alvorlige, personlige uoverensstemmelser kombinert med en rå og brutal maktkamp i det samme miljøet. Skuddene 1. november skal ha vært siste advarsel.

SKUTT: Jan Kvalen.