FAMILIEHJEMMET: Huset der den nybakte moren skal bo sammen med sine til sammen 14 barn og sine foreldre. Foto: DAMIAN DOVARGANES/AP/SCANPIX
FAMILIEHJEMMET: Huset der den nybakte moren skal bo sammen med sine til sammen 14 barn og sine foreldre. Foto: DAMIAN DOVARGANES/AP/SCANPIXVis mer

Åttling-mor er «henrykt»

Skal oppdra til sammen 14 barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som tidligere denne uken nedkom med åttlinger i California, sier via sine leger at hun er «henrykt». Familien får nok å henge fingrene i, for hjemme venter seks eldre søsken.

Åttlingenes mormor, Angela Suleman, forteller at datteren ikke i sine villeste fantasier trodde hun skulle få åtte nye barn etter å ha fått fertilitetsbehandling.

Det blir en stor utfordring å oppdra 14 barn, men heldigvis virker alle de nyfødte å være friske og velskapte, sier Suleman til avisa Los Angeles Times.

- Jeg har sett på babyene. De er så små og så nydelige.

Suleman forteller at kvinnen fikk satt inn åtte befruktede egg. Da legene oppdaget at mange embryoer var under utvikling, fikk kvinnen tilbud om å fjerne noen, slik at de gjenværende ville få større sjanse til å overleve. Men det nektet kvinnen.

- Hva kunne hun gjøre? Hun nektet å velge å drepe noen av dem, det var for grusomt, sier Suleman.

Ung mor

Åttlingene kom til verden på et sykehus i utkanten av Los Angeles mandag. Legene trodde det var sju barn, og fikk seg en stor overraskelse da de oppdaget enda en baby inne i mors mage.

Barnas mor hadde bedt sykehuset om ikke å oppgi navnet hennes, og i tre dager visste mediene lite om hvem hun var.

Men torsdag fortalte en bekjent av familien til TV-stasjonen CBS at kvinnen er «ganske ung», og at hun bor sammen med sine seks barn, deriblant et tvillingpar, hjemme hos sine foreldre.

Få timer senere var foreldrenes hus beleiret av journalister og fotografer. Åttlingenes bestefar kommenterte kort at alle var glade for familieforøkelsen, før han forsvant inn i en minibuss sammen med to av kvinnens øvrige barn, en seksåring og en sjuåring. De fortalte at de syntes det var kjempegøy å få flere småsøsken.

Større hus

Faren opplyser at familien kommer til å flytte til et større hus som familien allerede eier, men han ville ikke si til pressen hvor det ligger.

- Det kommer dere aldri til å finne ut, sa han.

Under torsdagens pressekonferanse på Kaiser Permanente Medical Center i Bellflower utenfor Los Angeles sa legene at alle barna er livlige og viser gode framganger, selv om de fortsatt ligger på intensivavdeling for nyfødte. Sju av barna puster nå på egen hånd, og har også begynt å spise litt, selv om de fortsatt får næring intravenøst.

(NTB)

STOLTE LEGER: Legeteamet ved Kaiser Permanente-sykehuset i Bellflower uttaler seg til pressen etter den sensasjonelle fødselen. Foto: BRANIMIR KVORTUC/AP/SCANPIX
STOLTE LEGER: Legeteamet ved Kaiser Permanente-sykehuset i Bellflower uttaler seg til pressen etter den sensasjonelle fødselen. Foto: BRANIMIR KVORTUC/AP/SCANPIX Vis mer