Plutselig er det kamp igjen

Au da, Hillary! Nesten hele forspranget er borte

Bare ett prosentpoeng skiller Clinton og Trump i ny måling

TAPER TERRENG: Etter avsløringen om nye eposter taper Hillary Clinton voldsomt terring i kampen om Det hvite hus. Foto: Campaign 2016 Clinton
TAPER TERRENG: Etter avsløringen om nye eposter taper Hillary Clinton voldsomt terring i kampen om Det hvite hus. Foto: Campaign 2016 ClintonVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hillary Clinton sliter på de siste meningsmålingene. Ifølge en måling gjennomført av The Washington Post og ABC News har den tidligere førstedamen nå bare ett prosentpoengs forsprang på Donald Trump.

Ifølge målingen sier nå 46 prosent av stemmedyktige amerikanere at de kommer til å stemme Clinton. 45 prosent støtter Donald Trump.

Meningsmålingen kommer bare en uke etter Clinton noterte sitt største forsprang på Donald Trump noensinne. 24. oktober klokket hun inn til 12 prosentpoeng ledelse på rivalen. I løpet av syv små dager er nesten hele forspranget spist opp, ifølge disse siste tallene.

FBI: Trump starter sitt kampanjebesøk i New Hampshire med nyheten om at FBI har bestemt seg for å ta opp etterforskningen rundt Hillary Clintons private eposter. Video: Reuters Vis mer

34 prosent

Tallene viser også at Trumps støtte virker med helhjertet. Blant dem som anser hotellkongen som den best kvalifiserte kandidaten, sier 99 prosent at de også vil stemme Trump. I motsatt ende av skalaen, blant dem som holder Clinton som den best kvalifiserte kandidaten, er det bare 84 prosent som faktisk støtter henne.

Motgangen kommer etter noen krevende dager for Hillary Clinton: Fredag kunngjorde FBI at det var funnet nye eposter som kan være relevante i etterforskningen av Clintons bruk av private epostkonti under sin tid som utenriksminister.

34 prosent av dem som deltok i meningsmålinga sier epostsakens hittil siste kapittel førte til at det er mindre sannsynlighet for at de vil gi Clinton sin stemme.

For 63 prosent saken ingen rolle fra eller til.

Republikanerne samler seg

Epost-nyheten slo ned som en bombe fredag, og mange har rettet kritisk søkelys mot tidspunktet FBI-sjef James Comey valgte for kunngjøringa. Målinga fra The Post og ABC viser også at valgvindene har snudd for Donald Trump.

Ifølge tallene samler nå flere republikanere seg rundt sin kandidat, etter det lenge var stor splittelse i den republikanske leiren. Mens 83 prosent av republikanere stemte Trump forrige uke - før epostskandalen - gjør 87 prosent det i dag, ifølge målingen.

Hillary Clinton ba FBI frislippe informasjon under sin tale i Des Moines lørdag. Video: CNN Vis mer

Det var tydelig at den republikanske kandidaten hadde planlagt å utnytte det nye e-postbråket rundt Hillary Clinton. Ifølge CNN håper Donald Trump at FBIs gransking skal føre til at han kan kapre demokratiske stater i presidentvalget.

Trump takket Weiner

Trump takket Anthony Weiner for å ha hatt konas e-poster.

- Jeg likte deg aldri, men takk så mye. Tror du Hillary Clinton nå er fornøyd med Humas tjenester?, sa Trump.

Clinton slo mandag hardt tilbake mot Trump etter gjentatte angrep denne helga.

Da han ble spurt om hvem han rådfører seg med på utenrikspolitikk, sa han at han ikke gjør det fordi han har - og jeg siterer - «en god hjerne». Han sier han vet mer om IS enn generalene. Det kan han ikke, fortalte hun publikum under et valgmøte i Cincinnati i vippestaten Ohio.