Au pair dømt for overgrep

Fant overgrepsbilder av 10-åring i mannens kamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da familiemedlemmer skulle se på bilder i barnevaktens kamera, fant de fotografier av seksuelle overgrep mot den ti år gamle datteren i familien.

Den 20 år gamle mannen ble fredag dømt til ett år og åtte måneders fengsel for seksuelle overgrep mot en ti år gammel jente i Kristiansand tingrett. Han må også betale jenta 150.000 kroner i erstatning.

I dommen går det fram at den unge utenlandske mannen var au pair for familien på Sørlandet.

Først etter at den unge mannen hadde hatt ansvaret for de tre barna i alderen seks til ti år i nærmere ni måneder oppdaget en slektning ved en tilfeldighet bilder av niesen i den tiltaltes kamera. De tre bildene skildrer ulike stadier i en overgrepssituasjon.

Allerede samme dag ble 20-åringen pågrepet av politiet.Tilsto
Mannen er domfelt for å ha forbrutt seg seksuelt mot det eldste av barna og for å ha misbrukt tilliten han var vist ved å arbeide som au pair for familien.

Han ble også domfelt for å ha oppbevart barnepornografiske bilder og filmer og blir fratatt den bærbare datamaskinen sin.

Etter at 20-åringen ble pågrepet, har han langt på vei tilstått forholdene, men det er likevel ikke nok mener domstolen. I dommeravhør har jenta fortalt at barnevakten fortalte eventyr da overgrepene ble begått.

- Ved å påvirke fornærmede gjennom å vise henne bilder og film av seksualisert art samt lage leker og snakke om slike ting, har han forsøkt å føre henne inn i en verden hun som barn ikke hører hjemme, skriver tingrettsdommer Marit Thorvaldsen i dommen.

Ifølge 20-åringens forsvarer er dommen på 20 måneder svært streng.

- Bør anke
- Jeg vil råde ham til å anke straffen når jeg møter ham i fengselet, sier advokat Øystein Haugen til NTB.

Selv om mannen ikke er norsk, skal han ikke være interessert i å be om å bli overført for å sone straffen i hjemlandet. Ifølge forsvareren er han innsilt på å sone den endelige straffen i Norge.

Politiet etterforsket også mannen for å ha forbrutt seg mot det yngste av barna i familien, men denne saken har statsadvokaten henlagt på grunn av bevisets stilling.

Familiens bistandsadvokat har imidlertid overklaget henleggelsen til Riksadvokaten som skal vurdere saken på nytt.

(NTB)