Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Au-pair Louise fikk redusert kjennelse

Au pairen Louise Woodward fant nåde hos dommer Hiller Zobel og kjennelsen for forsettelig drap ble redusert til uaktsomt drap i ettermiddag. 19-åringen slipper dermed livsvarig fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Au pair-jenta Louise Woodward ble 30. oktober kjent skyldig i å ha rystet åtte måneder gamle Matthew Eappen så hardt at han døde av skadene.

Hvis juryens kjennelse var blitt stående, måtte 19-åringen tilbrakt minst 15 år i fengsel. Ved uaktsomt drap er maksimumsstraffen 20 år.

Klokken 21.00 norsk tid, vil dommeren offentliggjøre hvor mange år Louise må sone.

Taktikk

Den engelske tenåringens forsvarere forlangte ved rettssakens avslutning at juryen bare skulle velge mellom frifinnelse og en kjennelse for overlagt eller forsettelig drap. Dommeren innfridde ønsket, men taktikken slo fryktelig feil.

Da de 12 jurymedlemmene ble enige om at 19-åringen fra Elton mishandlet den lille gutten slik at han døde fem dager senere med brudd på hodeskallen og store hjerneskader, hadde de ikke annet valg enn en kjennelse som automatisk gir livsvarig fengsel i Massachusetts.

Umodenhet og frustrasjon

Dommer Hiller Zobel mener det ble ført bevis for at Woodward behandlet åtte måneder gamle Matthew så voldsomt at det påførte ham hjerneblødning eller slo opp et gammelt sår. Men det ble ifølge dommerens begrunnelse ikke gjort i ond hensikt, snarere som et resultat av umodenhet, forvirring, frustrasjon og sinne.

Derfor skriver dommeren at det ikke var grunnlag for en kjennelse om forsettelig drap. Mange jurister vil også tolke han beslutning som en protest mot obligatoriske minstestraffer som fastsettes av de folkevalgte og fratar dommerstanden avgang til å vurdere formildende omstendigheter når en tiltalt er skyldig, skriver NTB.

Internettsvikt

Beslutningen skulle vært forkynt direkte over Internett sånn at alle interesserte ville fått kjennelsen samtidig.

Men da sommer Zobel trykket på tasten for å sende ut avgjørelsen, sviktet strømmen hos hans nettleverandør. Dermed måtte man ty til gamlemåten og venter mer enn en halv time før pressen kunne få sin papirversjon av Zobels 16 siders begrunnelse.

Dagbladet :på nettet følger saken og kommer med ytterligere opplysninger om saken utover kvelden.

FØRES BORT: Louise Woodward blir ført bort etter at dommen falt fredag 31 oktober.

Hele Norges coronakart