Au pairenes norske skrekkhjem: «I'm your lord»

67 norske familier har blitt svartelistet for brudd på au pair-ordningen, på grunn av blant annet seksuelle overgrep, vold og tvangsarbeid. Men når vertsfamilie har sonet ferdig karantenetida, kan nye au pairer fritt flytte inn.

BLÅMERKER: En tidligere au pair viser i 2012 fram et bilde av seg
selv med blåmerker, etter at hun skal
ha blitt slått av vertinna hun jobbet
for. Au pairenes daværende bistandsadvokat sier til Dagbladet at partene kom til en løsning der kvinnene ble kompensert. Han etterlyser fremdeles bedre kontrollrutiner for au pair-ordningen.
- Kontrollen med ordningen er utilstrekkelig, sier Danielsen til Dagbladet.
BLÅMERKER: En tidligere au pair viser i 2012 fram et bilde av seg selv med blåmerker, etter at hun skal ha blitt slått av vertinna hun jobbet for. Au pairenes daværende bistandsadvokat sier til Dagbladet at partene kom til en løsning der kvinnene ble kompensert. Han etterlyser fremdeles bedre kontrollrutiner for au pair-ordningen. - Kontrollen med ordningen er utilstrekkelig, sier Danielsen til Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ung, filippinsk jente kom til Norge for å bli au pair for en norsk familie. Da mannen i huset kjørte henne til politistasjonen for å stemple passet hennes, befølte han henne i bilen.

Hun protesterte og ba ham la være, men likevel skjedde det gjentatte ganger igjen. En natt våknet hun opp av at mannen, som hadde sneket seg inn, befølte henne i senga. En annen gang holdt han henne fast og gned underlivet sitt mot hennes.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer