Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aud-Inger Aure satser på ny ordfører-periode

Tidligere justisminister Aud-Inger Aure er valgt til Kristelig Folkepartis ordførerkandidat i Kristiansund ved høstens kommunevalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aure er Kristiansunds ordfører også denne perioden, men har søkt permisjon til 14. juni.

- Denne tida vil jeg bruke til å komme meg skikkelig til hektene igjen, sier hun til NTB. Formannskapet i Kristiansund har allerede gått inn for at Aure får permisjon.

Mindre press

Aud-Inger Aure ble i januar rammet av et lettere hjerneinfarkt. Etter å ha vært sykemeldt en periode trakk hun seg som justisminister etter råd fra sin lege.

- Det var en ufrivillig bråstopp i rikspolitikken for min del. Min tid i rikspolitikken er forbi. Nå ønsker jeg meg tilbake til lokalpolitikken, sier Aure, som mener at det tross alt er store forskjeller på det å være justisminister og ordfører.

- Et ordførerverv er krevende nok, men mye - som for eksempel mediepresset - er totalt annerledes. Jeg har vært ordfører i Kristiansund i to år før jeg ble justisminister, og er trygg på at det skal gå bra, sier hun.

(NTB-Kjell Herskedal)