Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Audi A5 leder Årets Bil-kåringen

Sjekk kandidatene, og stem på din favoritt!

LEDER: Audi A5 Sportback leder foreløpig i Dagbladets kåring av Årets Bil 2010.
LEDER: Audi A5 Sportback leder foreløpig i Dagbladets kåring av Årets Bil 2010. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Status og miljø dominerer blant leserne etter den første uka av Årets Bil-kåringen.

Her kan du se alle kandidatene og stemme på din favoritt til Årets Bil-tittelen.

Stemmene strømmer inn til årets norske bilfest, og etter en uke tar Audi A5 Sportback en krystallklar ledelse hos leserne. Bak følger nye Mercedes E-Klasse og på delt tredjeplass: Høstens sensasjon på bilmarkedet — Toyotas hybridpioner Prius, sammen med Mazda 3.

Kåringens første stemmebarometer forteller at nordmenn har et godt øye til tyske statusbiler. Audi og Mercedes ligger høyt oppe på norsktoppen, og nå topper de også Dagbladets stemmebarometer. På ingen måte uventet.

A5 og E-Klasse er bilnyheter med høy sikkerhet, stor kjøreglede, og med en betydelig forsterket miljøprofil. Ingen av dem er tørste drivstoffslukere og utslippene er redusert til nivåer som var utenkelig for statusbiler for få år siden. E-Klasse i 220 CDI-utgave kan du kjøre på drøye halvliteren, og den slipper ikke ut mer CO2 enn en kompaktbil til halve prisen.

Toyota Prius som ligger på tredjeplass etter den første kåringsuka, er den store sensasjonen på bilmarkedet for tida. I september tok Prius innersvingen på bestselgeren, og fjorårets Årets Bil-vinner, VW Golf. Hybridpioneren ble historisk da den raste rett til topps på salgslistene. Ingen miljøbil har vært der før her i landet. Toyota Prius kan bli en sterk tittelkandidat utover høsten.

At nye Mazda 3 melder seg på helt i teten overrasker noe. Men bilen har mye å by på og Mazdas ry er i økende medvind. En sterk utfordrer i Golf-klassen. Men tett bak denne toppkvartetten ligger flere kandidater som fort kan melde seg på. Skodas første kompakt-SUV Yeti er en prisgunstig og praktisk nyhet. Opel Insignia ble kåret til årets bil i Europa i fjor og ventes høyt oppe.

At Saabs nye firehjulstrekker 9-3X ligger på en sjetteplass etter en uke forteller at nordmennennå ikke helt har mistet troen på denne svensken. 9-3X får du i E85-versjon og også med tohjulsdrift til en penere pris. BMW X1 er en helstøpt 4X4-nyhet som også fås med tohjulsdrift. Vi venter at den vil gjøre seg gjeldene på stemmebarometeret. Peugeots praktiske 3008 er meget interessant og kan godt kan ta spranget videre oppover fra niendeplassen.

Overraskende er det derimot at folkefavoritten Toyota Avensis ikke henger med i starten. Bilen er blant Norges aller mest populære men ligger foreløpig helt nede på en 14. plass. Enda lenger nede på barometeret ligger nyhetene Toyota iQ, Urban Cruiser og Verso. Det er nok skuffende for Toyota. Luksus-hybriden Lexus RX450h har heller ikke gjort noe vesen av seg den første uka.

Men mye kan endre seg, og vil ganske sikkert gjøre det. I fjor startet VW Golf på en 17. plass, men endte til slutt som Årets Bil. Det blir utvilsomt en spennende høst for bilinteresserte. Hver uke offentliggjør vi stemmebarometeret, og vi holder på ut november. 8. desember kåres Årets Bil 2010.

10 PÅ TOPP: (antall stemmer i parentes)
Audi A5 Sportback (1285)
Mercedes E-Klasse (424)
Toyota Prius ( 373)
Mazda 3 (373)
Skoda Yeti ( 354)
Saab 9-3X (348)
Opel Insignia (343)
BMW X1 ( 323)
Peugeot 3008 (275)
VW Polo ( 204)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media