UTSLIPPSJUKS: Tyske myndigheter etterforsket utslippsjuks i Audis A6- og A7-modeller. Nå sier selskapet at de har oppdaget uregelmessigheter i utslippskontroll. Foto: AFP PHOTO / HAROLD CUNNINGHAM / NTB Scanpix
UTSLIPPSJUKS: Tyske myndigheter etterforsket utslippsjuks i Audis A6- og A7-modeller. Nå sier selskapet at de har oppdaget uregelmessigheter i utslippskontroll. Foto: AFP PHOTO / HAROLD CUNNINGHAM / NTB ScanpixVis mer

Audi stanser leveransene av A6- og A7-modeller

Oppdaget «uregelmessigheter» under utslippskontroll.

Den tyske bilprodusenten Audi sier det er oppdaget «uregelmessigheter» under kontrollen av utslipp fra enkelte modeller. De stanser nå leveranser av A6 og A7.

Innrømmelsen kom etter at det tyske samferdselsdepartementet varslet etterforskning av mistanker om at selskapet har installert systemer for utslippsjuks i 60 000 dieselbiler av typen A6 og A7 verden over. Rundt halvparten av disse bilene ruller på tyske veier.

Saken ble først rapportert av nyhetsmagasinet Spiegel, som skriver at tilbakekalling av et høyt antall biler er sannsynlig. Ifølge Spiegel er bilene utstyrt med programvare som etter en stund trapper ned forbruket av en spesiell væske som renser utslipp. Formålet skal være å unngå at det blir behov for å etterfylle såkalt AdBlue mellom vanlige servicer.

En reduksjon i bruken av AdBlue forårsaker imidlertid en økning i utslippene av skadelige nitrogenoksider, noe som kan gjøre de aktuelle dieselmodellene mer forurensende.

Audi sier i en uttalelse tirsdag at de har meldt inn «uregelmessighetene» til myndighetene umiddelbart etter at de ble oppdaget. Kundene vil bli varslet og tilbudt en oppdatering av programvaren i bilene, opplyser selskapet.

(NTB)