Audun (34) er dømt i en av norgeshistoriens største narkosaker og smuglet våpen til kampen mot IS

Nå ønsker hasjsmugleren seg vekk fra det kriminelle livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 34-åringen Audun Garthe møter nå konsekvensene av valgene han tok som ung på slutten av 90-tallet. Den kriminelle livsstilen utviklet seg kjapt, og ble basert på enkle løsninger fremfor ærlig arbeid.

- Jeg hentet hasj og fikk penger. Det var så utrolig spennende, og adrenalinrusen gjorde meg raskt avhengig av å kjenne på det samme kicket om igjen. Denne spenningssøkingen har jeg fortsatt i meg, og jeg må gå runder med meg selv hver dag, men jeg gjør mitt for aldri mer å begå kriminalitet, sier Garthe til Dagbladet.

Han har anket en dom fra Oslo tingrett på fem års fengsel for grove narkotikaforbrytelser. Etter først å ha tilrettelagt for smugling av store mengder hasj i Nederland, tok sørlendingen i mot 58 kilo hasj i Norge, og ble tatt. Nå står han fram i programmet «Insider».

Lang fengselsstraff Garthes kriminelle karriere kulminerte i 2006. Sammen med 33 andre ble han dømt i den velkjente «Broken Lorry»-saken for smugling av enorme mengder narkotika til Norge.

Garthe fikk 8,5 år i fengsel for befatning med 150 kilo hasj, og slapp ut igjen i 2013. Saken er omtalt som en av norgeshistoriens største og groveste narkotikasaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer