Audun Bøland ble årets navn

Sammen med våre lesere har Dagbladet kåret Audun Bøland til Årets navn 2003 i Norge. Bussjåfør Bøland hadde 34 passasjerer om bord da han ble overfalt og knivstukket. Han klarte å stanse bussen, men døde av skadene han var påført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI VET IKKE om Audun Bøland (39) noen gang hadde tenkt på hva han skulle gjøre hvis han ble overfalt av en passasjer mens han kjørte bussen. Det vi vet, er at han reagerte heltemodig da marerittet plutselig ble virkelig.

Vi kan bare tenke oss til den frykten og smerten han følte da han ble stukket og rammet dødelig, og på hans mot og den omsorgen for passasjerene i bussen han viste da han brukte sine siste krefter på å holde bussen på veien og stanse. Det reddet liv. 34 passasjerer kunne gå uskadd ut av bussen Audun Bøland hadde kjørt. Fra bussen kunne de se ned på den iskalde Strandafjorden som veien gikk langs. Audun Bøland er en helt vi ikke vil glemme.

- DET ER IKKE sikkert han hadde sett på det som en heltedåd. Han gjorde nok det han mente situasjonen krevde av ham, sier Kristoffer Kvame, som var Audun Bølands sjef i rutebilselskapet.

Det er dette som har gjort så sterkt inntrykk på Dagbladets lesere. Mennesker som når de uten forvarsel står i en situasjon som setter dem på ekstreme prøver, og som gjør det de mener er riktig, blir husket. Dette har fått mange lesere til å gi sin stemme til Audun Bøland som Årets navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer