IKKE BEGEISTRET: SV-leder Audun Lysbakken vil helst ikke at Haitham al-Haddad skal holde foredrag i Norge. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
IKKE BEGEISTRET: SV-leder Audun Lysbakken vil helst ikke at Haitham al-Haddad skal holde foredrag i Norge. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADETVis mer

Audun Lysbakken ber Islam Net avlyse møte

Den ortodokse muslimske predikanten Haitham al-Haddad har ifølge SV-lederen barbariske meninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV-leder Audun Lysbakken ber Islam Net avlyse et foredrag med den ortodokse muslimske predikanten Haitham al-Haddad, som ifølge SV-lederen har barbariske meninger.

Fredag denne uken kommer Haitham al-Haddad til Norge for å holde foredrag for andre gang, invitert av den muslimske foreningen Islam Net.

Da al-Haddad var i Oslo i desember, holdt han et foredrag på Høgskolen i Oslo, denne gang er møtet flyttet til et hemmelig sted.

Al-Haddad mener blant annet at utroskap bør straffes med steining og konvertering bort fra Islam straffes med døden i en islamsk stat.

- Dette er barbarisk, skriver Lysbakken på sin blogg.

Al-Haddad, som omtales som en stor lærd av Islam Net, har også tatt til orde for at muslimske kvinner bør gifte seg svært unge, han mener at kvinner ikke bør være i jobb, og at menns vold mot kvinner i familien er en privatsak.

- Det er dypt reaksjonært, mener Lysbakken.

- Islam Net er i sin fulle rett til å la en mann med en slik cocktail av middelalder- og 50-tallsverdier snakke til norsk ungdom om tro og moral. Men når jeg anerkjenner al-Haddads rett til å ytre seg, mener jeg det også er riktig å ta til motmæle, sier Lysbakken, som ber Islam Net avlyse møtet.

Al-Haddad står for prinsipper når det gjelder familie og likestilling som ikke lar seg forene med et fungerende liv i det moderne Norge, ifølge SV-lederen.

- Hans moralske bud er egentlig en oppmuntring til isolasjon og segregering, sier Lysbakken.

(NTB)