Audun Lysbakken trekker seg som statsråd

- La meg være helt tydelig. Jeg har ansvaret, og jeg tar ansvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Audun Lysbakken trekker seg som barne-,  likestillings- og inkluderingsminister med umiddelbar virkning etter Dagbladets avsløringer om tildelingen av 154 000 kroner til Jenteforsvaret, som da var en undergruppe av SVs ungdomsparti SU.

- La meg være veldig tydelig. Jeg har ansvaret og tar ansvaret. Jeg har orientert statsministeren om at jeg ønsker å gå av som statsråd, sier Audun Lysbakken på en pressekonferanse i dag.

Ekstraordinært statsråd Han sier at han tok kontakt med statsministeren i går ettermiddag, og ba om et møte hvor han informerte om sin avgjørelse.

- Jeg er tilhenger av at feil skal få konsekvenser. Derfor trekker jeg meg, sier Lysbakken, som videre opplyser at det blir ekstraordinært statsråd klokka 15.00 i ettermiddag.

Han sier at hele den politiske ledelsen i Barne- og likestillingsdepartementet trekker seg når han går.

- Det er det automatikk i, sier han.

- Sterkere Lysbakken vil fortsette på Stortinget. Han sier videre at han tror han kommer ut av stormen sterkere enn før, men ønsker at SV skal få anledning til å tenke seg om en gang til med hensyn til at han er innstilt som partiets nye leder.

- Hvis partiet fortsatt ønsker meg som leder på landsmøtet, stiller jeg meg til disposisjon, sier han videre.

På pressekonferansen i dag la Audun Lysbakken (SV) fram ytterligere 11 nye eposter som har relevanse for selvforsvarssaken.

- Vi har søkt gjennom fire millioner eposter. Jeg kan dessverre ikke garantere at ikke noe mer dukker opp, men jeg kan forsikre om at jeg har gjort hva jeg kan for å finne alt av relevant informasjon i saken, sier Lysbakken.

- Burde reagert I tillegg legger han fram tre tekstmeldinger mellom ham selv og statssekretær Kirsti Bergstø fra 31.10.2011. I tekstmeldingene spør han henne om hva som skjer med pengene til feministisk selvforsvar.

Hun svarer at hun skal sjekke, og at hun tror midlene deles mellom Sør-Trøndelag og SU.

- Jeg burde ha reagert på at SU var en av søkerne, det gjorde jeg ikke. Jeg burde selvsagt ha reagert, sier Lysbakken.

På fredag skulle han etter planen offentliggjøre nye dokumenter vedrørende den omstridte tildelingen.

Stort omfang av rutinefeil På pressekonferansen i dag signaliserte han at han stanset offentliggjøringen fredag fordi omfanget av rutinefeil i praksisen for tildelinger var så stort at han trengte helga til å ta en vurdering.

Lysbakken har tidligere ikke svart på hva han visste når i den omstridte tildelingen av 154 000 kroner til Jenteforsvaret.

Han har imidlertid hele tida gjort det klart at det er han som sitter med det politiske ansvaret.

- Jeg kjente ikke til embetsverkets fraråding før etter dette ble en mediesak, sier Lysbakken i dag.

Saken oppdateres.