Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giske-saken:

AUF-er fra Troms om Giske: - Han ble svært pågående og intens

Tidligere AUF-er har varslet Arbeiderpartiet om to episoder med daværende statsråd Trond Giske.

TAR SELVKRITIKK: Ap-topp Trond Giske sier han har oppført seg dårlig over kvinner, men vil ikke gå inn i detaljene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAR SELVKRITIKK: Ap-topp Trond Giske sier han har oppført seg dårlig over kvinner, men vil ikke gå inn i detaljene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tidligere AUF-er har varslet Arbeiderpartiet om to episoder med daværende statsråd Trond Giske.

Kvinnen fra Troms var engasjert i politikken for Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon midt på 2000-tallet, og onsdag denne uka varslet hun partiledelsen om to episoder med seksuell trakassering fra tiden Giske var kulturminister, skriver Nordlys.

- Husker annerledes

- Han la armene rundt meg og begynte å kysse meg. Han ble svært pågående og intens, sier hun til avisa.

Kvinnen sier at hun først går ut med historien nå fordi hun først nå som hun er eldre forstår at dette uakseptabel oppførsel overfor en ung tillitsvalgt i et parti. Hun syns håndteringen av saken fra Anniken Huitfeldt og Kjersti Stenseng har vært dårlig og valgte derfor å sende varselet direkte til Støre.

Arbeiderpartiet har ikke gått ut med hvilke anklager Giske har fått mot seg, men at det er snakk hendelser av seksuell karakter.

Avisa har vært i kontakt med Giske, som sier han husker situasjonen annerledes.

«Det er riktig at vi møttes for mange år siden. Jeg husker situasjonen annerledes, uten noen upassende tilnærming, men jeg er lei meg for at jeg har opptrådt på en måte som gjør at hun har opplevd møtet med meg som ubehagelig», skriver han i en e-post til Nordlys.

- Kan komme fler saker

Denne uka har det kommet fram en rekke varslesaker hvor Giske skal ha opptrådt kritikkverdig. I går tok Giske selvkritikk for å ha oppført seg ufint overfor kvinner. Til Dagbladet sa han at det kan komme flere saker om ham som kan knyttes opp mot metoo-kampanjen.

Giske beklaget at han «har opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig».​

Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserte også Giske, og sa i dag at nestlederen «ikke har mye å gå på».

​Støre sa at han hadde understreket alvoret i situasjonen overfor Giske, mens sistnevnte beklaget at han «har opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig».

AUF, som sitter i partiets sentralstyre, sendte fredag ettermiddag ut en pressemelding hvor partiet for første gang utførlig kommenterer varslene mot Trond Giske, skriver NTB.

​​- AUF vet at seksuell trakassering forekommer, og at det er medlemmer hos oss som har hatt vonde opplevelser på grunn av stor aldersforskjell og ujevne maktforhold. Det er en problemstilling AUF er bevisst på og har jobbet mye med gjennom mange år, står det i pressemeldingen.

- Det gjelder både bevisstgjøring hos våre medlemmer og opp mot partiet, konkrete tiltak for å sørge for at det ikke skal kunne oppstå alvorlige hendelser har blitt tatt, skriver AUF.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!