- AUF-er truet og slått ned etter debatt

AUF-eren Mathias Solli (20) skal ha blitt slått i ansiktet med et glass da han ville hylle Jonas Gahr Støre. Like før skal gjerningsmannen ha ytret grove trusler. Politiet etterforsker saken.

TRUET OG ANGREPET: AUFerne i Trondheim hadde møtt opp utenfor Samfundet for å hylle partileder Jonas Gahr Støre etter statsministerdebatten. Bildet er tatt før hendelsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
TRUET OG ANGREPET: AUFerne i Trondheim hadde møtt opp utenfor Samfundet for å hylle partileder Jonas Gahr Støre etter statsministerdebatten. Bildet er tatt før hendelsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En gruppe på rundt 30 AUF-ere hadde møtt opp utenfor Samfundet for å hylle Ap-leder Jonas Gahr Støre etter den direktesendte statsministerduellen i Trondheim torsdag.

Dette er en etablert tradisjon, og noe ungdomspartiet også gjorde etter sist partilederdebatt i Bergen.

- Vi ville heie og gratulere Jonas med en god debatt. Det var flagg og T-skjorter og bare trivelig, sier fylkesleder i AUF i Trøndelag, Emilie Græsli.

- Dere skal alle dø

Men den gode stemningen skulle ikke vare. Mens AUF-erne sto utenfor med flagg og heiarop kom en voksen mann bort til dem.

- Han sa «Breivik har rett. Dere skal alle dø», forteller tidligere leder i Trøndelag AUF, Julie Instad Hole, som var blant ungdomspolitikerne som hadde møtt opp utenfor debattlokalet.

AUF- leder Astrid Hoem skrev om hendelsen på sin Facebook-side fredag ettermiddag. Hun var ikke selv til stede, men har fått fortalt historien fra partikollegene i Trondheim.

Det var Adresseavisen som omtalte saken først.

Etter den grove kommentaren, skal mannen ha gått bort til Mathias Solli (20) som var i ført en AUF-genser, og slått til ham i ansiktet med et glass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer