AUF-ere dro til nabokommunen da Giske holdt 1. mai-tale: - Som å spytte varslerne i ansiktet

Opprør blant ungdomspolitikere i Trøndelag.

BOIKOTT: Oda Amalie Kise Hjertstrøm (SU), Fatima Almanea (AUF) og Jenny Westrum-Rein (AUF) dro til Levanger for å feire 1. mai. Årsaken var at Trond Giske skulle holde tale i Verdal. Foto: Ina Kollerud Pedersen
BOIKOTT: Oda Amalie Kise Hjertstrøm (SU), Fatima Almanea (AUF) og Jenny Westrum-Rein (AUF) dro til Levanger for å feire 1. mai. Årsaken var at Trond Giske skulle holde tale i Verdal. Foto: Ina Kollerud Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg følte ikke det var moralsk forsvarlig å delta på markeringa samtidig som Trond Giske var til stede, og synes det er kritikkverdig at 1. mai-komiteen inviterer ham nå, så kort tid etter avsløringene og oppropet.

Det sier Fatima Almanea som sitter i kommunestyret for Arbeiderpartiet i Verdal.

23-åringen skulle i dag delta på markeringa av arbeidernes dag. Men i stedet for å feire hjemme i Verdal, tok hun og partifelle Jenny Westrum-Rein turen til nabokommunen Levanger.

Årsaken var ene og alene at Giske var hentet inn som hovedtaler i hjemkommunen.

Må ta avstand

- Dette er som å spytte varslerne i ansiktet, og det kan jeg ikke være med på, sier Almanea.

Ungdomspolitikeren mener Giske setter sine egne ønsker og behov foran partiet ved å allerede nå stille som taler på 1. mai. Men valget om å forlate Verdal til fordel for Levanger i forbindelse med en av partiets viktigste markeringer, var ikke lett.

- Det er kjempevanskelig å forlate hjemkommunen på en dag som dette, men skal jeg ha en personlig integritet, så må jeg ta avstand fra det jeg mener er uriktig, sier Almanea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer