Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AUF får ikke rive bygg på Utøya

Hole kommune tvinger AUF til kompromiss med Utøya-etterlatte.

MÅ BLI ENIGE:  AUF ønsker å rive pumpehuset (bildet) og kafébygget på Utøya, steder der svært mange ungdommer ble drept 22. juli. Hole kommune sier de ikke får tillatelse til dette før de er mer enige med de etterlatte om øyas framtid. Foto: Espen Røst
MÅ BLI ENIGE: AUF ønsker å rive pumpehuset (bildet) og kafébygget på Utøya, steder der svært mange ungdommer ble drept 22. juli. Hole kommune sier de ikke får tillatelse til dette før de er mer enige med de etterlatte om øyas framtid. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hole kommune har bestemt at AUF ikke får lov til å rive noen bygg på Utøya før de er blitt mer enige med de etterlatte om øyas framtid.

I søknaden til kommunen har AUF bedt om å få rive kafébygget og pumpehuset, noe mange av de etterlatte er svært kritiske til. Kommunen sier til TV 2 at AUF ikke vil få tillatelse til å rive noen bygg før de berørte partene er blitt enige om Utøyas framtid.

Nestleder John Hestnes i Nasjonal støttegruppe etter 22. juli sier seg fornøyd med at kommunen har satt foten ned.

Psykolog Atle Dyregrov tror ikke AUF helt har forstått hvor krenkende riving og nybygging kan være for mange av de etterlatte.

- De opplever det som avrettingssteder. Da er det ikke lett å forestille seg at folk skal sove der andre ble skutt, sier han til TV 2.

AUF la fram sine planer for nye Utøya 7. september. 200 av de etterlatte har tatt til orde for at øya i stedet gjøres om til et fredsmuseum.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media