AUF koblet moskéangrepet til Høyre og Frp

Noen reagerte med applaus da AUF-eren koblet moskeangrepet i Bærum med at Høyre og Frp har sittet seks år i regjering. - Veldig sårende, sier Unge Høyres deltaker i skoledebatten.

TEMPERATUR: Noen reagerte med applaus da AUF-eren koblet moskeangrepet i Bærum med at Høyre og Frp har sittet seks år i regjering. - Veldig sårende, sier Unge Høyres deltaker i skoledebatten. Video: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tonen kan være både ledig og røff når ungdomspartiene i disse dager møtes til skoledebatter landet rundt. Men på Stovner videregående skole i Oslo denne uka gikk AUF langt over streken, ifølge Unge Høyre representant i panelet, Hassan Nawaz.

Han reagerer på at AUF-politiker Fawzi Warsame sa dette i åpningsinnlegget:

«For to uker siden ble våre brødre og søstre forsøkt drept på en moske i Bærum. Det kan virke som et tilfeldig angrep. Det var det ikke. Dette er det som skjer, etter seks år med Høyre og Frp som hver dag snakker om snikislamisering av Norge.»

Videre kritiserte Warsame uttalelser fra regjeringshold om at «vi må ha en krig mot islam,» og han gikk i rette med det han omtaler som millionstøtte til «rasistiske organisasjoner».

- Ble stum

- Jeg reagerer på at han mener vi snakker om snikislamisering hver dag og at han kobler dette til terrorangrepet. Det sårer meg veldig. Der og da ble jeg stum. I en sånn debatt må vi stå sammen, og holde oss for gode til å komme med slike karakteristikker. Jeg er selv muslim, og dette er ikke bra for debattklimaet, sier Nawaz til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer