<strong>DELTE:</strong> Frps Tor André Johnsen delte denne artikkelen fra nettstedet 24avisen.com. Nå får han flengende kritikk fra AUF. Foto: Skjermdump
DELTE: Frps Tor André Johnsen delte denne artikkelen fra nettstedet 24avisen.com. Nå får han flengende kritikk fra AUF. Foto: Skjermdump Vis mer

Tor André Johnsen

AUF krever beklagelse fra Frp-stortingspolitiker: - Dette er virkelig å gå over streken

Frp's Tor André Johnsen har nå slettet Facebook-innlegget som omhandlet 17 år gammel AUF-politiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp's stortingsrepresentant Tor André Johnsen, som mandag ble gjenvalgt til sine andre periode på Stortinget fra Hedmark, delte i går et innlegg som får AUF til å reagere.

Johnsen delte en artikkel fra det innvandringsfiendtlige nettstedet 24avisen.com på Facebook.

«Hææ? Seriøst? Er det 1. april eller er det slike folk Ap satser på fremover» skriver Johnsen som en kommentar til lenka han delte i går kveld.

- Hatefulle og rasistiske ytringer

Tidligere i dag slettet Johnsen innlegget, som nå får flengende kritikk av AUF.

De mener han sprer rasistisk og hatefullt innhold om en 17-åring.

- Å legge ut en artikkel med så hatefulle og rasistiske ytringer fra et nettsted kjent for falske nyheter, er virkelig å gå over streken, sier nestleder i AUF, Ina Rangønes Libak, til Dagbladet.

<strong>FÅR KRITIKK:</strong> Frp's Tor André Johnsen, akkurat innvalgt til sin andre periode på Stortinget. Foto: Mimsy Møller / Samfoto
FÅR KRITIKK: Frp's Tor André Johnsen, akkurat innvalgt til sin andre periode på Stortinget. Foto: Mimsy Møller / Samfoto Vis mer

I artikkelen var det lagt ved et klipp fra Arbeiderpartiets valgvake på Folkets Hus, der lederen for Grorud AUF, Anujan Kathir (17), blir intervjuet av NRKs Jarle Roheim Håkonsen.

Dagbladet har flere ganger i løpet av torsdag forsøkt å komme i kontakt med Tor André Johnsen, uten hell. Dagbladet kunne heller ikke se at Johnsen svarte i kommentarfeltet på Facebook før han slettet det.

«Svart klovn»
I kommentarfeltet på stortingsrepresentantens Facebook-side flommet det over av kritikk. Både av at Johnsen hadde delt en artikkel fra et nettsted som både har usynlig eier og redaktør og anonyme artikkelforfatterne i tillegg til innholdet i selve artikkelen.

I kommentarfeltet under artikkelen på 24avisen.com omtales 17-åringen som «svart klovn», «apekatt» og «brun dumskalle» av privatpersoner som har kommentert med åpne Facebook-profiler. I artikkelen spekuleres det også om 17-åringen var edru.

«Kathir er utrolig nok blitt satt inn som AUF-leder og er blitt en frontfigur for hva som er fremtiden for partiet som er i tilsynelatende fritt fall.» heter det i artikkelen, signert Preben Høyer.

- Ikke noe å kommentere

Frp's informasjonsleder Kristian P. Larsson opplyser at Johnsen er på ferie og at stortingsrepresentanten får svare på innlegget selv.

AUF mener både Johnsen og partiet burde beklage innlegget. Dagbladet har konfrontert partileder og finansminister Siv Jensens statssekretær Petter Kvinge Tvedt med innlegget.

- Ikke noe å kommentere. Innlegget er nå slettet. Johnsen må selv svare for hva han har postet, skriver Tvedt.

I artikkelen på nettstedet heter det at: «Nordmenn satt (sic!) kaffen i halsen da denne AUF-lederen ble intervjuet av NRK».

- Veldig belastende

Ina Rangønes Libak i AUF reagerer spesielt på at artikkelen spres av en stortingsrepresentant fra Frp.

- Det er en 17-åring som engasjerer seg for politikk, også blir han møtt med slikt hatefullt innhold fra et medium. Det er også falskt innhold.

- Hva mener du er falskt her?

- Det er blant annet beskyldninger om at han ikke er edru. Dette er veldig belastende for en 17-åring, sier hun.

Filter Nyheter har gjennomgått flere norske nettsteder de mener lesere bør være på vakt mot. Deres gjennomgang viser at 24avisen.com både fremmer oppdiktede opplysninger, har anonyme artikkelforfattere, usynlig eier/redaktør, misvisende bildebruk, personangrep uten tilsvar og lenker til useriøse nettsteder, ifølge Filter Nyheter.

Dagbladet har torsdag forsøkt å nå nettstedet via e-post, uten hell.

- Forferdelige reaksjoner

Dette er noen av reaksjonene i kommentarfeltet under artikkelen på nettstedet:

«Et godt råd til AP. Bytt ut alle de hjernedøde innvandrerne dere har i posisjon. Snu om på politikken. Så får dere stemmene tilbake!!!»

«Plumbo synger om møkkamann. Og det må bli den nye kampsangen til AUF.»

«apene,er i ferd med å innta AP.HVEM HAR VALGT DET ,INN??»

«Enda en ny svart klovn. Trodde de hadde nok med Mani Hussaini,AUF lederen.»

«Kun 17 år,inndoktronert av AUF på utøya og et typisk eksempel på AP's ungdom ?»

«Brøler og slår seg på brystet? Ja, jeg kjenner til andre AP'er som gjør det same, men de bor i Afrika og kalles gorilla'er! En nær slektning, kanskje?»

«Ap vil fortsette og falle, det er ikke lenger arbeiderenes parti, men muslimenes parti, inntil de blir mange nok og starter eget. Ser "svart" ut for Ap.»

- Det er forferdelig å se de reaksjonene. Ingen skal måtte lese sånt om seg selv. Vi vil ikke ha et sånt ordskifte. Dette er en engasjert og ung AUF-er som har stått på hele valgkampen. Så må han møte dette her, sier Libak.

Hun forventer nå at partiet og høyresida tar ansvar.

- De er et regjeringsparti, og vi venter at både han og Frp beklager. Høyresida må ta et oppgjør med slike hendelser. Det er ikke bare enkeltsaker, og partiet tar ikke oppgjør med det. De flytter grensa hele tida, og dette innlegget krysser åpenbart grensa, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer