BURDE IKKE VÆRT PÅ TRYKK: Frode Elgesem og AUF er sterkt kritisk til en artikkel i dagens utgave av Aftenposten. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
BURDE IKKE VÆRT PÅ TRYKK: Frode Elgesem og AUF er sterkt kritisk til en artikkel i dagens utgave av Aftenposten. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

AUF kritisk til artikkel basert på Utøya-avhør

Heller ikke Støttegruppen 22. juli mener det var riktig å trykke saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både AUF og Støttegruppen 22. juli mener at en ny grense er blitt brutt.

- Dette innebærer at en ny barriere er brutt i pressedekningen, sier Trond Blattmann i Støttegruppen 22. juli.

- Når Aftenposten nå bruker og offentliggjør opplysninger fra fornærmedeavhør, trår man over en ny grense i dekningen av 22. juli-saken. Dette reiser alvorlige spørsmål knyttet til ofrenes personvern og plikten til å vise hensyn til betydningen for ofrene for disse svært grove terrorhandlingene, sier advokat Frode Elgesem på vegne av AUF.

Aftenpostens nyhetsredaktør Ole Erik Almlid sier til NTB at avisen har holdt seg på rett side av grensen.

- Vi har gjort det på en ordentlig måte og har ikke ønsket på noe vis å ramme noen involverte eller noen andre med en historie som vi mener er veldig ordentlig håndtert. Vi har gjennomgått avhørene og tatt med det vi synes er relevant fra historiene. Vi har fjernet det vi mener det kan være tvil om, sier Almlid.

Artikkelen handler om det som skjedde på Utøya og om bord på MS Thorbjørn etter at Anders Behring Breivik gikk i land på øya.

Almlid mener det ikke er uvanlig at det i krimjournalistikk refereres til uttalelser fra fornærmede.

- Jeg kan derfor ikke forstå at det oppfattes som at en ny grense er overtrådt, sier Almlid.

(NTB)