Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AUF-lederen beklager «kjerring»-kommentar om Sylvi Listhaug

- Ordet «kjerring» om en politisk motstander var uheldig.

BEKLAGER: Leder i AUF, Mani Hussaini, beklager omtalen av Sylvi Listhaug. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BEKLAGER: Leder i AUF, Mani Hussaini, beklager omtalen av Sylvi Listhaug. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AUF-leder Mani Hussaini beklager at han sa «kast kjerringa på huet ut av regjeringen» om innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Hussaini kom med kraftsalven under sin 1. mai tale i Folkets Hus på Melhus, ifølge Trønderbladet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg.
- Fjerner fokus Avisa skriver om en strøm av opprørte innlegg på avisens nettdebatt og Facebook-side. Konfrontert med kritikken erkjente Hussaini at ordbruken ikke var særlig heldig.
- Vi er alle tjent med å holde oss til sak, ikke person når vi er uenige. I ettertid ser jeg at å bruke ordet «kjerring» om en politisk motstander var uheldig, og det beklager jeg, skriver Hussaini i en epost til NTB.

- Det tar også fokus vekk fra det jeg forsøkte å få fram - at Frp- og Høyre-regjeringen bør kastes ut av regjeringskontorene fordi de håndterer for dårlig den økende arbeidsledigheten, de økende forskjellene og andre utfordringer landet vårt står overfor, skriver han.

«Bli kvitt'a» Én av dem som reagerte på uttrykksmåten, var Arbeiderparti-nestleder Hadia Tajik.
- Dette er ikke en akseptabel måte å karakterisere politiske motstandere på. Listhaug må regne med motstand på politikken hun står for, og like skarp omtale av den som hun selv har av andres politikk. Men hun bør slippe å bli omtalt som en «kjerring» som bør «på huet ut», skriver Tajik i en sms til NTB.
Tajik har tidligere uttalt seg om den kjønnede mobbingen tidligere Ap-leder Gro Harlem Brundtland ble utsatt for på 1980-årene, da mange Høyre-folk brukte klistremerker med ordlyden «Bli kvitt'a» og «kjeftesmella fra Bygdøy» på bilene sine.

Gro Harlem Brundtland uttalte selv under et AUF-arrangement sammen med Tajik på Utøya i fjor at hun ikke trodde Erna Solberg (H) i dag ville bli utsatt for slik kvinnediskriminering, fordi det var et annet klima den gangen.
- Burde blitt på gården Uttalelsene har også skapt reaksjoner på høyresiden i norsk politikk.

- Hva slags måte er det å karakterisere en politisk motstander på? Det hører ikke hjemme i norsk politikk at vi kaller hverandre for slike ting, sier formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Bjørn-Kristian Svendsrud, til NTB.
«Lurer på reaksjonen hvis lignende uttalelser kom fra motsatte kanten, rettet mot avsenderne av disse budskapene», skriver Høyres pressesjef Odd Hoen-Sevje på sin twitterkonto.
I Tweeten har han imidlertid ikke bare lenket til Mani Hussainis Listhaug-uttalelser, men også til Hadia Tajiks spøkefulle uttalelser til Dagbladet tidligere søndag om at Sylvi Listhaug burde «bare ha blitt på gården sin».
Uttalelsene kom som en replikk til Listhaugs uttalelser i Drammens Tidende fredag om at 1. mai var en fin dag for raking, enten i hagen eller på gården. Listhaug valgte imidlertid å takke ja til å holde tale i Drammen søndag. (©NTB)

Hele Norges coronakart