AUF-lederen beklager «kjerring»-kommentar om Sylvi Listhaug

- Ordet «kjerring» om en politisk motstander var uheldig.

BEKLAGER: Leder i AUF, Mani Hussaini, beklager omtalen av Sylvi Listhaug. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BEKLAGER: Leder i AUF, Mani Hussaini, beklager omtalen av Sylvi Listhaug. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

AUF-leder Mani Hussaini beklager at han sa «kast kjerringa på huet ut av regjeringen» om innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Hussaini kom med kraftsalven under sin 1. mai tale i Folkets Hus på Melhus, ifølge Trønderbladet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. - Fjerner fokus Avisa skriver om en strøm av opprørte innlegg på avisens nettdebatt og Facebook-side. Konfrontert med kritikken erkjente Hussaini at ordbruken ikke var særlig heldig. - Vi er alle tjent med å holde oss til sak, ikke person når vi er uenige. I ettertid ser jeg at å bruke ordet «kjerring» om en politisk motstander var uheldig, og det beklager jeg, skriver Hussaini i en epost til NTB.

- Det tar også fokus vekk fra det jeg forsøkte å få fram - at Frp- og Høyre-regjeringen bør kastes ut av regjeringskontorene fordi de håndterer for dårlig den økende arbeidsledigheten, de økende forskjellene og andre utfordringer landet vårt står overfor, skriver han.

«Bli kvitt'a» Én av dem som reagerte på uttrykksmåten, var Arbeiderparti-nestleder Hadia Tajik. - Dette er ikke en akseptabel måte å karakterisere politiske motstandere på. Listhaug må regne med motstand på politikken hun står for, og like skarp omtale av den som hun selv har av andres politikk. Men hun bør slippe å bli omtalt som en «kjerring» som bør «på huet ut», skriver Tajik i en sms til NTB. Tajik har tidligere uttalt seg om den kjønnede mobbingen tidligere Ap-leder Gro Harlem Brundtland ble utsatt for på 1980-årene, da mange Høyre-folk brukte klistremerker med ordlyden «Bli kvitt'a» og «kjeftesmella fra Bygdøy» på bilene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer