AUF-lederen refser eget parti

AUF-leder Anniken Huitfeldt liker slett ikke måten Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet nå kommer til regjeringsmakt på. Heller ikke Trond Giske er glad for at gasskraftsaka ble det som førte Stoltenberg til makta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Giske måtte stemme slik partiledelsen hadde bestemt og stemte derfor mot en sikring av forursensingsloven. Han er glad for at Jens Stoltenberg nå trolig blir statsminister, men ikke fornøyd med saken som felte Bondevik.

AUF og Huitfeldt er slett ikke enig med moderpartiet i at det bør bygges gasskraftverk med dagens forurensende teknologi. Derfor er det med delte følelser hun i kveld registrerer at hennes egen parlamentariske leder overtar statsministerkontoret.

- Det er en veldig vanskelig dag for AUF. Hvis det er sånn at vi nå får en Arbeiderparti-regjering, er det klart at dette er en veldig vanskelig sak for Arbeiderpartiet å overta på. For det er stor intern opposisjon, sier Huitfeldt til NTB.

Huitfeldt sier at hun selvfølgelig ønsker Jens Stoltenberg som statsminister.

- Men jeg ønsker meg egentlig ikke en Arbeiderparti-regjering som kommer tilbake til makt på denne saken, sier AUF-lederen som refser eget parti fordi partipisken ble svingt før avstemningen.

- Det var dårlig gjort at gasskraftmotstanderne i Arbeiderpartiet ble kneblet. Jeg tror Ap hadde vært mer tjent med å vise at det er intern uenighet i partiet. Det vet alle, og det er ikke nødvendig ikke å ha noen utbrytere i denne saken. Jeg tror Arbeiderpartiet hadde vært tjent med at også vi i salen hadde fått vise at det var uenighet internt i partiet, sier Huitfeldt som mener at Ap har en viktig jobb å gjøre etter dagens avgjørelse i Stortinget.

- Ap må styrke sin miljøprofil etter dette, sier hun til NRK.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

DELTE FØLELSER: AUF-leder Anniken Huitfeldt er for Jens, men mot gasskraft. Her fra Kollsnes i Øygarden sommeren 1997.